wasknijpers

10x wat te doen met oude wasknijpers

In elk huishouden wordt wel in bepaalde mate afval gecreëerd: of je nu niet zo actief bezig bent met jouw afval of juist een fervent zero waster bent. We kunnen het er allemaal wel over eens zijn dat minder afval eigenlijk beter is, maar sommig afval is moeilijk te vermijden. Daarom deel ik regelmatig handige tips om juist het afval dat je in jouw huishouden creëert een nieuw leven te geven. Of het nu gaat om koffiedik, plastic flessen, groenteafval of oude jeans: je kunt heel veel dingen een tweede leven geven. Vandaag deel ik 10 tips om oude wasknijpers een mooie nieuwe bestemming te geven. In veel gezinnen zwerven deze wasknijpers door het huis, ongebruikt en ongeliefd. Door de komst van de wasdroger zijn ze veelal in onbruik geraakt, maar dat betekent niet dat ze nutteloos zijn. Ga er bijvoorbeeld creatief mee aan de slag met één van deze leuke projecten.

#1 Wasknijper poppetjes

Met een stukje papier, wasknijpers en wat creativiteit kun je de leukste poppetjes maken. Ideaal voor een traktatie, maar ook gewoon om mee te spelen. Op Easy Peasy and Fun vind je de DIY voor bovenstaande leuke wasknijper insecten.

#2 Oordopjes organizer

In een tas raken die oordopjes altijd in de war. Een grote frustratie én het zorgt ervoor dat oordopjes veel eerder kapot gaan. Berg je oordopjes voortaan netjes op met behulp van een wasknijper.

#3 Memobord

Met wat creativiteit en een paar wasknijpers maak je in een handomdraai een stijlvol memobord voor in huis. Zo kun je leuke foto’s, belangrijke papieren en de weekplanning altijd in het zicht bewaren. Ik vind dit minimalistische idee van A Crafted Passion erg mooi, maar er zijn meer dan genoeg ideeën op Pinterest te vinden.

#4 Onderzetter

Op Chalking Up Success vind je een DIY voor het maken van deze creatieve onderzetters. Ideaal voor drankjes, maar ook voor pannen en ovenschalen. En in een handomdraai helemaal zelf gemaakt!

#5 Handdoekhaakjes

Deze leuke handdoekhaakjes misstaan zeker niet in de keuken en zijn ook al zo makkelijk gemaakt. Natuurlijk ook leuk idee voor het opbergen van shawls en accessoires in de kledingkast.

#6 Traktatie

Het is altijd weer een uitdaging om een leuke traktatie te verzinnen voor verjaardagen, feesten en andere gelegenheden. Gelukkig kom je met iets lekkers en een wasknijper al een heel eind. Zoals deze vlindertraktatie van Crafty Morning.

#7 Kerstdecoratie

Voor de feestdagen zijn wasknijpers ook ontzettend handig. Je kunt er namelijk heel eenvoudig leuke ornamenten van maken. Zo vind ik de kerststerren van NEDC erg leuk.

#8 Garenorganisatie

Hoe slim is dit?! Als je veel borduurt of haakt, dan heb je erg veel verschillende soorten garen die je zo netjes mogelijk wilt opbergen. Gebruik gewoon wasknijpers voor de kleine restjes garen en alles is netjes georganiseerd.

#9 Fotohouder

Met wasknijpers kun je de leukste fotolijstjes, fotolijnen en fotohouders maken. Deze worden vaak kant-en-klaar verkocht in de winkel, maar je maakt het natuurlijk nét zo makkelijk zelf.

#10 Kaarsenhouder

Met een handjevol wasknijpers maak je heel eenvoudig deze DIY. Een waxinelichtje erin en je hebt een gezellig lichtje voor op tafel.

Wil je graag meer tips voor creatief hergebruik? Bekijk dan ook zeker de andere artikelen in de reeks ‘creatief hergebruik’.There are no comments

Add yours