linnengoed

5 mooie inzameldoelen voor linnengoed

Met de minimaliseertrend nog in volle gang en steeds meer mensen die beseffen dat we al die spullen écht niet nodig hebben, zijn er steeds meer gezinnen die een grote schoonmaak houden in huis. De spullen die niet nodig zijn, worden in dozen verzameld en bij de deur gezet. Maar ja, wat dan? Klakkeloos weggooien is alles behalve duurzaam en verkopen via Marktplaats is niet altijd de meest handige optie. Je kunt de spullen natuurlijk naar de lokale kringloopwinkel brengen, maar daar ontvangen ze ondertussen dagelijks zoveel spullen, dat je je kunt afvragen of er geen betere bestemming is. Ik kan je vertellen dat er zeker wel een betere bestemming is voor jouw spullen! Er zijn talloze mooie inzameldoelen in ons land die allerlei spullen verzamelen om deze nog een tweede leven te geven. Ze zamelen spullen in voor mensen die het niet zo breed hebben in ons eigen land en dieren in pensions. Ze doneren hoognodige materialen aan zwangere vrouwen in andere landen die niet de nodige hygiëneproducten hebben voor een veilige bevalling en kinderen die uit gebrek aan budget bijna nooit nieuw speelgoed krijgen. Er worden schoolspullen ingezameld voor scholen op locaties in het buitenland die hier het geld niet voor hebben en boeken voor educatieve projecten in binnen- en buitenland. Voor alle overbodige spullen uit jouw huis hebben deze diverse inzameldoelen een mooie bestemming in binnen- of buitenland. Ik deel de komende tijd een aantal van deze mooie inzameldoelen per categorie zodat je jouw spullen een mooie nieuwe bestemming kunt geven. Vandaag deel ik 5 mooie inzameldoelen voor linnengoed.

De Kledingbank

linnengoed

Bij een lokale Kledingbank kun je veel meer doneren dan alleen kleding. Ze zijn hier vaak ook blij met linnengoed en ander textiel. Er is niet één organisatie in ons land, maar er zijn meerdere Kledingbanken door het hele land te vinden. Deze organisaties zamelen deze spullen in en verdelen deze vervolgens onder mensen die het financieel niet eenvoudig hebben. Een overzicht van kledingbanken in Nederland vind je hier.

Het asiel

kat

Bij het lokale asiel zijn ze meestal heel blij met textiel. Ze gebruiken de spullen om de dieren te wassen, te verzorgen en warm te houden tijdens hun verblijf. Informeer dus vooral bij een lokale opvang of ze behoefte hebben aan jouw oude linnengoed.

Sams Kledingactie

wat te doen met oude lappen stof

Door het hele land organiseert Sam’s Kledingactie inzamelingen, zowel kleding als ander textiel. De organisatie verzamelt de producten, sorteert dit en recycled of doneert het textiel. Zo hebben zij in het verleden handdoeken gedoneerd aan Zeehondencreche Pieterburen en kleding gedoneerd voor projecten van Cordaid. Met de doorverkoop en de recycling zamelen ze geld in voor projecten van onder andere Cordaid. Op de website van Sam’s Kledingactie vind je meer informatie over de projecten die zij ondersteunen en de inzameling van het textiel.

Vluchtelingenhulp

linnengoed

Bij vluchtelingenhulp denkt men vaak aan het doneren van goederen en geld aan het buitenland, maar ook in eigen land is genoeg te doen om vluchtelingen te helpen. Het COA, oftewel het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland en kan daarbij altijd hulp gebruiken. Dit kan in de vorm van diverse donaties, bijvoorbeeld linnengoed. Op de website van COA vind je hier meer informatie over, maar neem vooral ook contact op met de dichtstbijzijnde locatie voor meer specifieke behoeften.

Leger des Heils ReShare

wat te doen met oude lappen stof

Je kunt bij het Leger des Heils meer doneren dan alleen kleding. Ook andere soorten textiel zijn van harte welkom, zoals linnengoed. De textiel wordt verzameld en gesorteerd op kwaliteit ter plaatse. Een gedeelte van de textiel wordt gratis weggegeven aan mensen die dit niet kunnen betalen, zowel in binnen- als buitenland. De overige textiel wordt verkocht aan sorteercentra. Met de opbrengst kunnen ze hun overige projecten financieren. Voor meer informatie over hun inzamelingen of voor het vinden van een locatie bij jou in de buurt, kun je een kijkje nemen op de website van ReShare.

Ben je op zoek naar nog meer mooie inzameldoelen voor andere spullen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *