goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #114

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

IKEA stopt met het verspreiden van de papieren catalogus

IKEA

De populaire woonwinkel IKEA heeft aangekondigd te stoppen met de landelijke verspreiding van hun papieren catalogus in Nederland. Voorheen ontvingen alle klantenpashouders van IKEA een catalogus in de bus, maar vanaf nu zal men deze niet meer ontvangen. Natuurlijk is het assortiment wel nog te bekijken, maar dan voortaan via een digitale catalogus op de website of via de papieren catalogus die verkrijgbaar is in de winkel. IKEA geeft aan dit verantwoordelijker te vinden.

HEMA lanceert een lijn vegan en duurzame huidverzorging

HEMA

HEMA is goed bezig! Het assortiment wordt steeds verder verduurzaamd. Onlangs introduceerde het warenhuis al de B.A.E.-collectie: een vegan, dierproefvrije en parabeenvrije lijn make-up. Nu introduceert HEMA een nieuw assortiment aan huidverzorgingsproducten dat vegan is én geproduceerd is met ethisch verantwoordelijke ingrediënten. Zo wordt er gewerkt met duurzame palmolie en is de lijn dierproefvrij en parabeenvrij. De nieuwe collectie bestaat uit 5 lijnen met elk een ander hoofdingrediënt. Er is een lijn met komkommer, broccoli, katoenzaad, granaatappel en amandel. Elke lijn bestaat uit een bodylotion, shower gel en body scrub. En de producten zijn nog betaalbaar ook!

Vegan Junk Food Bar Roffa

Vegan Junk Food Bar

Deze week is de nieuwste vestiging van de Vegan Junk Food Bar geopend. Dit maal niet in Amsterdam, maar in Rotterdam! Bij deze hotspot geniet je van allerlei populaire snacks in een vegan jasje. Proef de vegan kapsalon, één van de kleurrijke en smaakvolle burgers, een broodje bratwurst of een klassieke shoarma. Alles op het menu is vegan en overheerlijk! De nieuwste vestiging van de VJFB is te vinden aan de Schiedamse Veste 144.

Zero waste boodschappen met Puur Bezorgd

zero waste

Zero wasters in Rotterdam kunnen vanaf nu hun verpakkingsvrije boodschappen thuis laten bezorgen. In Rotterdam is Puur Bezorgd namelijk gestart met een mooi initiatief om gemak en duurzaamheid te combineren. Via Puur Bezorgd kun je online jouw boodschappen doen en deze worden in herbruikbare glazen statiegeld potten thuisbezorgd. Bij Puur Bezorgd kun je nu al terecht voor boodschappen als havermout, noten, zaden, pasta, peulvruchten, broodbeleg, olie, thee en koffie en het assortiment blijft uitbreiden. Het doel is om de webshop uiteindelijk in heel Nederland te laten bezorgen. Wil je een kijkje nemen in de webshop? Breng dan een bezoek aan Puur Bezorgd.

Een zuurstofmachine van levende algen

View this post on Instagram

Deze briljante uitvinding kan de wereld echt veranderen

A post shared by The Happy Activist (@the.happy.activist) on

Deze lamp is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens een briljante duurzame uitvinding! De lamp, gemaakt met levende algen, zuivert namelijk CO2 uit de lucht. Zodra de lamp aangaat, doen de levende algen hun werk en zuiveren ze de lucht van CO2 en pompen ze zuurstof terug de lucht in. De lamp is een uitvinding van Julian Melchiorri, een Innovation Design Engineer die eerder al de Biosolar Leaf uit heeft gevonden. Het idee is om uiteindelijk de algen op grote schaal in te zetten, bijvoorbeeld op zonnepanelen langs gebouwen. Zo kunnen de algen op grote schaal onze lucht zuiveren over de hele wereld!

Bron foto 3: HEMA
There are no comments

Add yours