goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #113

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Moderne Hippie Markt

moderne hippie markt

Op zondag 11 augustus is het weer zover: dan vindt er een nieuwe editie plaats van de altijd gezellige Moderne Hippie Markt. Deze editie wordt georganiseerd in de tuinen van het Tropencafé in het Oosterpark. Op deze markt vind je alles op het gebied van duurzaam, eerlijk, vintage, retro en hippie leven en natuurlijk is er ook van alles te eten en drinken. De markt vindt plaats op 11 augustus van 12.00 uur tot 18.00 uur in het Oosterpark. De entree voor volwassenen is € 2,50 en kinderen zijn gratis. Voor meer informatie over de markt kun je een kijkje nemen op de Facebookpagina van de Moderne Hippie Markt.

Bijvriendelijke bushaltes

bij

Steden zijn doorgaans niet de meest bijvriendelijke omgeving, maar gelukkig wordt er steeds meer actie ondernomen om de bij ook in de drukke stad een handje te helpen. Bloemen in de bermen worden niet meer weggemaaid, men legt overal geveltuintjes aan en sinds kort worden er, zowel in Utrecht als in Apeldoorn, ook bijvriendelijke bushaltes gerealiseerd! Meer dan 300 bushokjes in Utrecht krijgen een groendak. De begroeiing op het dak zal helpen bij het verminderen van fijnstof in de lucht, zal regenwater opvangen én de biodiversiteit in de stad vergroten. Een goed idee dus voor de bijen. Dat vond ook gemeente Apeldoorn, want deze week werd bekend dat ook Apeldoorn aan de slag zal gaan met deze groene bushaltes.

Tegels eruit, planten erin

Op Nu.nl is vandaag een uitgebreid artikel te lezen over het belang van minder betegelde tuinen. Project Steenbreek zet zich in voor minder betegeling in onze tuinen om zo de biodiversiteit een handje te helpen, de warmte in steden te verminderen en wateroverlast te voorkomen. In het artikel vind je tips om de biodiversiteit in jouw eigen tuin te bevorderen. Ik vind het fantastisch dat er op zo’n groot medium aandacht wordt besteed aan duurzaamheid in eigen tuin en ik hoop dat ook dat veel mensen met de tips aan de slag zullen gaan.

Bron foto 2: Moderne Hippie MarktThere are no comments

Add yours