goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #112

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Utrecht kiest voor klimaat

Utrecht

Hoe kun je nu niet van Utrecht houden? Een meerderheid van de gemeenteraad heeft deze week voor een motie van de Partij voor de Dieren gestemd waarin werd opgeroepen om alle mogelijke maatregelen te nemen om klimaatverandering tegen te gaan. Hiermee is de noodtoestand van het klimaat uitgeroepen en onderschrijft de gemeente de noodzaak van directe actie. Eerder riepen Amsterdam en Haarlem de noodtoestand van het klimaat al uit. Hopelijk zal de gemeente alles op alles zetten om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk te beperken, maar dit is al een stap in de goede richting.

Plant een boom, red de wereld

boom

Ik schreef er vorige week al over. Uit recent Zwitsers onderzoek is namelijk gebleken dat herstel van bossen in theorie genoeg zou zijn om de hoeveelheid broeikasgassen op aarde terug te brengen naar een niveau dat we al haast een eeuw niet meer hebben gehad. Door bomen te planten en bossen te herstellen zouden we maar liefst 205 miljard ton koolstof op kunnen slaan. Dit nieuws is gelukkig ingeslagen als een bom wereldwijd. Diverse individuen, bedrijven en overheden zijn met dit nieuws aan de slag gegaan en doen hun uiterste best om hun steentje bij te dragen. Zo las ik deze week onder andere dat de Afrikaanse landen hebben toegezegd om meer dan 100 miljoen hectare bos te herstellen en Zuid-Amerikaanse landen willen 20 miljoen hectare bos herstellen. Daarnaast heeft Australië aangegeven 20 miljoen bomen te willen planten en zal Engeland een bos bestaande uit 50 miljoen bomen aanleggen. China zal 32.400 vierkante mijl aan bomen aanplanten en in India is het voornemen om 13 miljoen hectare aan bomen te planten en hier is zelfs al een begin mee gemaakt. Het mooie aan dit advies is dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen. Werkelijk waar elke boom telt!

Plantbased sushi in Amsterdam-Noord

sushi

Ik ben gek op sushi, maar omdat ik vegetariër ben, blijf ik weg uit de standaard sushirestaurants. Gelukkig is er nu ook een fijne sushi hotspot voor vegetariërs en veganisten! Plant Based Sushi zal namelijk in De Ruimte aan de Distelweg in Amsterdam-Noord met regelmaat een vegan sushi night organiseren. Tijdens zo’n avond kun je als bezoeker genieten van 8 tot 10 rondes aan vegan sushi in de meest creatieve smaakcombinaties. Het is wel belangrijk om vooraf een plaats te reserveren, bijvoorbeeld voor één van de vegan sushi nights van 18 tot en met 21 juli. Voor een impressie van wat je op zo’n avond kunt verwachten, kun je een kijkje nemen op de Instagram van Plant Based Sushi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *