goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #111

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Producten van Natural Heroes bij Etos

DIY Bijenwasdoek

Mensen die graag zelf hun verzorgingsproducten maken kennen ze misschien wel: Natural Heroes. Deze webshop biedt een uitgebreid assortiment aan natuurlijke en proefdiervrije verzorgingsproducten en ingrediënten. En je maakt nu extra makkelijk kennis met hun fijne producten omdat sinds kort een gedeelte van hun assortiment verkrijgbaar is bij de nieuwe conceptstore van Etos in Leidschendam. Deze winkel is compleet vernieuwd met meer natuurlijke en wellness producten en zal de voorloper zijn van veel andere filialen van Etos. Wie weet vind je de producten van Natural Heroes dus binnenkort door het hele land! Voor nu kun je onder andere de jojoba olie, shea butter, argan olie en diverse etherische oliën van Natural Heroes bij Etos in Leidschendam kopen. Of je brengt natuurlijk een bezoek aan de website van Natural Heroes.

Nieuwe makerstore voor duurzame mode en textiel

De Steek

Afgelopen week opende de gloednieuwe makerstore De Steek de deuren in Amsterdam na een succesvolle crowdfundingscampagne. Bij deze nieuwe hotspot draait alles om duurzame mode en duurzaam gebruik van textiel. Hergebruik, recycling en duurzame materialen staan centraal en het naaicafé opent de deuren voor iedereen. Zo zijn er dagelijks studenten, professionals en hobbyisten aanwezig om naailessen, cursussen en workshops te geven, maar je vindt hier ook een werkplek om direct zelf aan de slag te gaan. Het assortiment is enorm divers. Zo vind je hier mooie ecologische en kwalitatieve stoffen en fournituren, maar ook naaiboeken en DIY-pakketten. Waar mogelijk veganistisch én plasticvrij! De Steek verkoopt ook een eigen naaipatronen collectie waarvan veel kledingstukken vrij eenvoudig zelf te maken zijn. Meer informatie over deze nieuwe hotspot en een overzicht van alle cursussen en workshops vind je op de website van De Steek. De Steek is te bezoeken aan de van der Hoopstraat 70-HS in Amsterdam-West.

Oranje vrouwen in de WK finale

voetbal

Afgelopen woensdag plaatsten de Nederlandse vrouwen zich voor de WK finale in Frankrijk! Ze wonnen de wedstrijd met 1-0 van Zweden en zondag spelen ze tegen de Verenigde Staten. Ik vind het fantastisch dat de Nederlandse vrouwen het zo goed doen én dat er steeds meer aandacht is voor het talent van vrouwen in deze tak van de sport. De wedstrijd zondag wordt nog spannend en stiekem vind ik beide teams fantastisch. Nederland is natuurlijk hét team om te supporten, maar de Verenigde Staten heeft Megan Rapinoe!

Bookaroo red de lokale boekhandel

The American Book Center

Ik ben echt gek op boeken en ik vind maar weinig fijner dan urenlang neuzen in een gezellige boekenwinkel. Helaas gaat het niet zo goed met de boekenwinkel. Door de online concurrentie en de opkomst van e-books moeten steeds meer boekenwinkels hun deuren sluiten. Ontzettend jammer natuurlijk, maar ik snap het ook wel. Het assortiment in veel boekenwinkels is niet heel uitgebreid en de service en het aanbod van veel online aanbieders is nu eenmaal beter. Gelukkig wil Bookaroo daar nu verandering in brengen. Deze site, opgericht door Toine Donk en Daniël van der Meer, biedt hetzelfde bestelgemak als de online webshops, maar jouw bestelde boeken worden dan geleverd via de lokale boekhandel. Dus de voordelen van het uitgebreide assortiment, het bestelgemak en de snelle levering, maar dan allemaal ten gunste van de lokale boekenwinkel. Om de interesse en levensvatbaarheid van de website te tonen, wil Bookaroo binnen 2 weken 10.000 boeken verkopen. Dat ondersteun ik natuurlijk van harte dus ik kan jullie allemaal aanraden om de komende tijd jullie boeken te bestellen via de website van Bookaroo.

Herstel van bossen kan de opwarming van de aarde keren

circulaire economie

Uit recent Zwitsers onderzoek is gebleken dat herstel van bossen in theorie genoeg zou zijn om de hoeveelheid broeikasgassen op aarde terug te brengen naar een niveau dat we al haast een eeuw niet meer hebben gehad. Door bomen te planten en bossen te herstellen zouden we maar liefst 205 miljard ton koolstof op kunnen slaan. Het duurt flink wat jaren voor de bossen volgroeid zullen zijn, maar als we tijdig in actie komen, kunnen we flinke stappen zetten tegen de opwarming van de aarde. Aan ruimte is er in elk geval geen gebrek. Dezelfde onderzoekers zijn aan de slag gegaan met satellietbeelden en tot de conclusie gekomen dat er zo’n 0,9 miljard hectare bossen kunnen worden aangeplant wereldwijd. Alhoewel ik nog steeds geloof dat er meer verandering nodig is voor een duurzame toekomst, vind ik dit zo’n probleemloze en inspirerende oplossing dat ik me afvraag waarom men gister niet al is begonnen met het aanplanten van nieuwe bossen.

Bron foto 3: De Steek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *