goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #110

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Een zonnepark en bijenweide

zonnepanelen

Zonneparken zijn enorm in opkomst. Op steeds meer plekken worden stukken grond omgetoverd tot enorme zonneparken met talloze zonnepanelen. Erg duurzaam wat betreft energie, maar weinig duurzaam voor het lokale ecosysteem. Gelukkig is er zonneparkbouwer SolarEnergyWorks die zijn zonneparken ook geschikt maakt als leefomgeving voor bijen en andere insecten. Dit in samenwerking met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en plaatselijke imkers. In Almelo is de primeur van dit concept te bewonderen.

Amerikaanse miljardairs vragen om klimaatbelasting voor de rijken

geld

Een groep van bijna twintig Amerikaanse miljardairs heeft een open brief geadresseerd aan de Amerikaanse politieke gezaghebbers. In deze brief pleiten ze voor een hoge belasting voor rijken waarmee de aanpak van inkomensongelijkheid, gezondheidszorg voor kinderen, betere infrastructuur en diverse klimaatinitiatieven kunnen worden gefinancierd. Zoals de initiatiefnemers het voorstel doen, zou een zodanige maatregel kunnen resulteren in 3 biljoen extra staatsgeld in een periode van 10 jaar tijd. De brief lijkt vooral gericht te zijn aan de nieuwe Democratische kandidaten voor de presidentsverkiezingen van 2020.

Little Green Kitchen

Deze week is het nieuwste boek van Green Kitchen Stories, getiteld ‘Little Green Kitchen’, ook in het Nederlands verschenen. In dit vijfde boek van de fantastische David Frenkiel en Luise Vindahl vind je talloze heerlijke vegetarische maaltijden, snacks en drankjes die ook nog eens kidsproof zijn. Ik had het boek natuurlijk al besteld en ga de komende weken volop uit dit fijne nieuwe kookboek koken. Een review volgt snel, maar ik kan eigenlijk iedereen nu al aanraden om dit prachtige boek te kopen.

Lidl lanceert Future Goods

zero waste winkelen bij Lidl

Sinds deze week kun je bij Lidl kennismaken met een uitgebreid assortiment aan duurzame nieuwe producten. Onder de naam Future Goods hebben ze diverse circulaire, veganistische of vegetarische en biologische producten in de schappen liggen. Je vindt onder andere zeewierwraps, vegan roomijs, ontbijtgranen van reststromen, oesterzwambitterballen en -kroketten, tomaten-wortelburgers en suikervrije snoepjes in het assortiment. Met deze actie willen ze hun publiek kennis laten maken met unieke concepten en een brede doelgroep aantrekken. De producten zijn de hele week verkrijgbaar in meer dan 400 filialen van Lidl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *