goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #108

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

SCOON: nieuwe online store voor brands that care

SCOON

Onlangs is de nieuwe online store SCOON geopend: een webshop voor merken met een missie. De online store is opgericht door Marloes Garben en Guusje Wentrup. Zij wilden een online plek creëren waar merken die duurzaamheid, eerlijke handel en bewust ondernemen hoog in het vaandel hebben in de spotlights staan. In het assortiment vind je zorgvuldig geselecteerde beautyproducten, slow fashion en diverse lifestyle-merken. Breng eens een bezoekje aan SCOON om een indruk te krijgen van deze mooie nieuwe online store.

De Duurzame Week 2019

Duurzame Week

Van 15 tot en met 22 juni staat Utrecht in het teken van duurzaamheid tijdens de Duurzame Week 2019. Dit jaar vindt dit festival voor de vierde keer plaats en er wordt wederom groots uitgepakt. Op de Neude staat een kas van ruim 300 vierkante meter. Deze kas is het festivalhart van de Duurzame Week. Hier vind je een doorlopende expo en een café en hier vinden diverse activiteiten plaats. Tijdens de Duurzame Week kun je op Utrecht Centraal een pop-upstore bezoeken over de circulaire economie. Door de hele stad worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je een lezing over minimalisme van Dennis Storm bijwonen, meedoen aan de afvalquiz, meer leren over tiny forests, een lezing bijwonen over United Wardrobe, een workshop over De Verborgen Impact volgen of een bezoek brengen aan de kledingruilbeurs en rommelmarkt. Voor het hele programma kun je een bezoek brengen aan de website van de Duurzame Week.

Veel duurzaam design tijdens de Dutch Design Awards

Afgelopen week vond de Dutch Design Awards plaats in Eindhoven. Opvallend tijdens deze editie was dat vooral veel ontwerpen die de nadruk legden op duurzaamheid in de prijzen vielen. In totaal worden er 8 awards uitgereikt en bij maar liefst 3 van de winnaars staat niet zozeer de esthetiek of de functie van het ontwerp centraal, maar eerder het duurzame productieproces of juist de samenwerking tussen verschillende disciplines. Zo heeft de Sett CE de award voor Beste Product gewonnen. Deze bank bestaat voor 95% uit gerecycled materiaal, afkomstig van het plastic afval van Gispen. De bank bestaat uit demontabele delen en kan na de levensduur weer verwerkt worden tot nieuwe producten. Ook in het ontwerp van Jong Talent award winnares Simone Post staat circulair produceren centraal. Zij maakte een vloerkleed van oude sportschoenen van Adidas.

Het ‘365 Days of Less Waste’ e-book

365 days of less waste ebook

Sinds begin deze maand is het ‘365 Days of Less Waste’ e-book beschikbaar. In dit e-book heb ik alle tips van de 365 Days of Less Waste challenge gebundeld, georganiseerd naar thema. Zo heb je altijd alle praktische tips bij de hand en kun je eenvoudig iets opzoeken. Daarnaast staat het e-book vol met links naar handige recepten, verdiepende informatie en heel veel praktische tips. Tevens vind je in het e-book voor elk thema een pagina vol met bonus tips. Je krijgt tips voor het vieren van een zero waste feestje, je ontdekt hoe je jouw favoriete badkamerproducten kunt vervangen met een duurzamer alternatief en je krijgt een handig overzicht met online en offline adressen van zero waste winkels. Superhandig dus en als jij je inschrijft voor de Awkward Duckling nieuwsbrief kun je het e-book alleen deze maand nog helemaal gratis downloaden!

Bron foto 2: SCOON via W.Green
Bron foto 3: Duurzame WeekThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge