goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #107

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Return.Refill.Repeat. van Beauty Kitchen

Beauty Kitchen

Het duurzame beautymerk Beauty Kitchen gaat zero waste. Het merk kondigde onlangs aan dat ze alle plastic verpakkingen van de Skin Care lijnen hebben vervangen door herbruikbare alternatieven. De verpakkingen zijn voorzien van het return.refill.repeat. logo. Deze verpakkingen kun je, na gebruik, inleveren bij de winkels van Holland & Barrett. Als klant ontvang je 200 Passiepunten voor elke lege verpakking die je terugbrengt en de verpakkingen worden vervolgens teruggestuurd naar Beauty Kitchen. Daar worden ze gereinigd en weer opnieuw gebruikt. Beauty Kitchen is hier vrij uniek in omdat ze met dit nieuwe beleid de focus leggen op hergebruik en niet op recycling. Goed bezig!

Uitbreiding van de Jumbo Veggie Chef lijn

Veggie Chef Jumbo

Als vegetariër of veganist ben je al tijden bij supermarktketen Jumbo aan het goede adres. De Jumbo Veggie Chef lijn, oftewel de vega(n) vleesvervangers, is enorm uitgebreid en misschien zelfs wel het grootste veggie assortiment dat er momenteel is. Deze week werd bekend gemaakt dat dit toch uit ruime assortiment nog verder wordt uitgebreid. De komende wekend voegt Jumbo nog eens 15 producten toe aan de Veggie Chef lijn. Daarmee bevat het huismerk straks maar liefst 60 vega(n) producten! In het Veggie Chef schap vind je binnenkort een verse burger op basis van champignons, sojagehakt en diverse vega vleeswaren. In de diepvries vind je binnenkort een vega ovenkroket, ovenbitterballen en een nieuwe lijn vega snacks op basis van kaas en soja.

Meer vega(n) aanbod bij Jumbo

Veggie Chef Jumbo

Naast de uitbreiding van het Veggie Chef assortiment is Jumbo dit jaar ook gestart met een pilot voor verse vega maaltijden. Deze worden ontwikkeld door Ted’s Kitchen en liggen in de schappen van 7 verschillende Jumbo winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. In dit assortiment vind je onder andere couscous met notenballetjes, bami saté en groentecurry met rijst. Daarnaast heeft Jumbo nu ook de Beyond Burger van Beyond Meat in het assortiment en de SoFish Fillets – Salmon Style van SoFine: de eerste 100% plantaardige zalmfilet. Dit laatste product is exclusief te koop bij Jumbo.

Plastic Whale by Vepa

Plastic Whale by Vepa

Plastic Whale by Vepa presenteerde deze week tijdens het event Design District een unieke lampenserie en een akoestisch wandpaneel gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Deze designproducten zijn een aanvulling op de collectie circulair kantoormeubilair welke vorig jaar door Plastic Whale en Vepa werd geïntroduceerd. Met deze collectie willen ze het plasticprobleem aankaarten en te lijf gaan. Plastic Whale vist jaarlijks, samen met diverse bedrijven en particulieren, meer dan 40.000 PET-flessen uit de Amsterdamse grachten. Het design van de nieuwe producten in de collectie is afkomstig van LAMA concept en is geïnspireerd op de walvis. Voor meer informatie en het bekijken van de producten kun je een bezoek brengen aan de website van Plastic Whale.

Instock bestaat 5 jaar!

Instock Utrecht

Het restaurant Instock, waar gekookt wordt met reststromen om voedselverspilling tegen te gaan, bestaat op vrijdag 21 juni alweer 5 jaar. Dat wordt natuurlijk gevierd, want in die 5 jaar hebben ze, samen met hun gasten, maar liefst 700.000 kilo voedsel van de verspilling gered! Daarom serveert Instock op 21 juni een uitgebreid vijfgangendiner onder het genot van een glaasje bubbels en live muziek. Je kunt aanschuiven in Amsterdam, Den Haag of Utrecht voor € 35,- per persoon. Kijk voor meer informatie op de website van Instock.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto 2: Beauty Kitchen
Bron foto 3 en 4: Jumbo
Bron foto 5: INBO
Bron foto 6: Ruben de Ruyter voor InstockThere are no comments

Add yours