autodelen

Deeleconomie in beeld: SnappCar

De laatste jaren zul je het woord deeleconomie steeds vaker horen vallen. Maar wat is dat nu precies, die deeleconomie? En welke rol speelt dit in jouw leven? De deeleconomie is een alternatieve economie waarin het draait om het ruilen en lenen van goederen en diensten op allerlei gebieden. In plaats van iets aan te schaffen, kies je er in de deeleconomie voor om een boek, stuk gereedschap, klus, huis of maaltijd te lenen of met anderen te delen. Hiermee kunnen deelnemers aan deze alternatieve economie niet alleen geld besparen, maar ook een stuk duurzamer leven en een lokaal sociaal netwerk opbouwen. Binnen de deeleconomie zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos en vaak wordt er gebruik gemaakt van een platform of een app om in contact te komen met andere deelnemers. De gemeenschappelijke deler van alle initiatieven en platformen binnen deze alternatieve economie is dat alles draait om het samen delen van producten en diensten in plaats van iets in eigen bezit hebben. De deeleconomie is sinds 2010 al flink in opkomst en het aantal platformen die delen en ruilen faciliteren neemt nog steeds toe. Ik laat jullie graag kennismaken met de veelzijdigheid en de mogelijkheden binnen deze alternatieve economie.

Over SnappCar

auto

Het deelplatform SnappCar is opgericht in 2011 door Victor van Tol en Pascal Ontijd. Het platform biedt particulieren de mogelijkheid om hun auto te delen met buurtgenoten. Het was het eerste platform in Nederland dat Peer2Peer autodelen mogelijk maakte. SnappCar biedt de bemiddeling tussen de huurder en de verhuurder, zorgt voor de verzekering, road assist en de betaling. Hiervoor hanteren ze een commissie op de verhuurprijs van elke transactie. Door gebruik te maken van SnappCar kunnen mensen geld besparen en hun milieu impact verlagen door een auto te delen met anderen. Er staan momenteel meer van 13.000 auto’s op SnappCar en je kunt auto’s vinden door heel Nederland.

Hoe werkt het?

auto

Via de website van SnappCar kun je gratis een account aanmaken. Met dit account kun je via het platform op zoek gaan naar een beschikbaar auto bij jou in de buurt. Heb je een auto gevonden die aansluit bij jouw wensen en het beschikbare budget? Dan stuur je een huurverzoek. Als de eigenaar van de auto deze accepteert, kun je de huur afronden, betalen en de auto ophalen op het gewenste moment. Via het beoordelingensysteem kun je een weloverwogen keuze maken voor een verhuurder. SnappCar is ideaal voor mensen die zelf niet over een auto beschikken, maar zo nu en dan toch een auto nodig hebben. Daarnaast is het ook ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een verhuiswagen, een bijzondere oldtimer of een elektrische auto voor een proefritje.

Wil je jouw auto beschikbaar stellen voor andere gebruikers via SnappCar en zo wat bijverdienen? Dan kan dat ook eenvoudig via de website. Je maakt een account aan en registreert jouw auto. Daarna geef je zelf aan voor welke prijs en op welke dagen de auto beschikbaar is. Desgewenst kun je voor het tarief gebruik maken van de suggesties van SnappCar. Krijg je een verzoek van een huurder? Dan kun je zelf beslissen of je de transactie aangaat. Dit kun je beoordelen aan de hand van het profiel en de beoordelingen van de huurder. Je kunt zelfs een Keyless Box laten installeren in jouw auto. Dan heeft de huurder niet eens de sleutel nodig en kun je de auto verhuren op momenten dat je niet thuis bent.

Deelnemen?

autodelen

Wil jij gebruik gaan maken van SnappCar? Meld je dan aan via de website van SnappCar. Een auto reserveren kan ook snel en eenvoudig via de gratis app van SnappCar die beschikbaar is in de App Store of via Google Play. Op het platform vind je bovendien een verzameling ervaringen van huurders én verhuurders om een indruk te krijgen van het systeem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *