zero waste

Zero waste communities in Nederland

Een zero waste lifestyle kan een enorme verrijking van je leven zijn. Je leert meer over het milieu, je bent heel bewust bezig met aankopen en doorgaans eet je veel gezonder door lokaal en met het seizoen mee te eten. Daarnaast kan een zero waste lifestyle ook een verrijking van je kennissenkring betekenen. Duurzamer gaan leven brengt namelijk best wat uitdagingen met zich mee en veel mensen wenden zich tot allerlei fora en groepen voor advies en steun. Het wemelt online van dit soort zero waste groepen en het kan een verademing zijn om eindelijk gelijkgestemden te vinden waarmee je kunt praten en ideeën kunt uitwisselen. Omdat ik iedereen zo’n fijne online gemeenschap gun, deel ik vandaag een flink aantal zero waste communities die ik door de jaren heen heb ontdekt of die zijn aangemaakt door mensen die zich enorm inzetten voor de ontwikkeling van de zero waste lifestyle in Nederland.

Landelijke zero waste communities

zero waste

Regionale zero waste communities

zero waste

Lokale zero waste communities

zero waste

Deze mooie lijst met lokale zero waste communities is grotendeels tot stand gekomen door de inzet van Tiphaine, de beheerder van de Facebookgroep in Apeldoorn, en aangevuld door diverse admins van groepen door het hele land. Niet alle provincies en steden zijn vertegenwoordigd, maar er komen steeds meer groepen bij. Staat jouw woonplaats er niet tussen en heb je wel behoefte aan een eigen zero waste community? Start dan zeker een eigen groep om in contact te komen met gelijkgestemden!

4 gedachten over “Zero waste communities in Nederland”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *