picknick

5 tips voor een duurzame picknick

Je zou het nu misschien niet zeggen, maar er komen toch echt mooiere dagen aan. De zon laat zich wat vaker zien, de temperaturen worden aangenamer en we hebben enkele vrije dagen in het vooruitzicht. Op dat soort momenten is het een leuk idee om een picknick te organiseren met vrienden of familie. Een picknick is een ontzettend gezellige samenkomst waar je geniet van de buitenlucht, heerlijke hapjes en drankjes en goed gezelschap. Vandaag geef ik daarom graag 5 tips voor een gezellig en duurzame picknick.

#1 Maak je eigen hapjes en drankjes

picknick

Natuurlijk kun je het jezelf erg makkelijk maken en allerlei hapjes en drankjes in de supermarkt kopen, maar naar mijn idee is een echte picknick pas compleet met heerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes. Laat iedereen iets meenemen zodat het niet teveel werk is en je hebt ontzettend veel lekkers. Bovendien bespaar je met al die zelfgemaakte lekkernijen ook veel verpakkingsmaterialen.

#2 Gebruik herbruikbaar servies

picknick

Tegenwoordig kun je overal plastic of kartonnen wegwerpservies kopen om geen afwas te hebben na een feestje of picknick. Handig natuurlijk, maar absoluut niet duurzaam. Neem gewoon je eigen serviesgoed mee om afval uit te sparen. Ben je bang dat de borden en glazen onderweg breken? Investeer dan in een special picknickset die wat robuuster is.

#3 Kies voor duurzame activiteiten

picknick

Tijdens een picknick wordt er natuurlijk meer gedaan dan alleen eten, drinken en kletsen. De kinderen willen bijvoorbeeld graag ook een leuk spel doen. Kies hierbij wel voor activiteiten die niet verstorend zijn voor andere gasten en de omgeving. Een waterballonnengevecht is bijvoorbeeld ontzettend vervelend voor andere bezoekers en laat allemaal plastic restjes achter in de natuur. Ook een barbecue is niet aan te raden. Het zorgt voor veel rookvorming en kan zelfs gevaarlijk zijn in een park of bos.

#4 Kies voor carpoolen

picknick

Op een mooie dag is een fietstochtje naar het park natuurlijk heerlijk. Mocht je kiezen voor een picknicklocatie wat verder van huis, kies dan ook voor duurzaam vervoer. Als jullie met de auto gaan, probeer dan zoveel mogelijk samen te rijden. Dit bespaart weer kosten én uitstoot.

#5 Ruim je rommel op

picknick

Het is haast belachelijk dat het gezegd moet worden, maar natuurlijk ruim je na een picknick weer op. Helaas laten veel mensen hun picknickplek rommelig achter en eindigt al die rommel in de natuur. Het is een kleine moeite om eventueel afval in een zakje mee naar huis (of de dichtstbijzijnde prullenbak) te nemen. Laat andere mensen ook genieten van een mooie en schone omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *