zero waste

5 inspirerende TED talks over zero waste

2019 staat voor mij in het teken van zelfzorg en zelfontplooiing. Om écht tijd voor mezelf te maken en goed voor mezelf te zorgen, wen ik mijzelf heel bewust nieuwe gewoontes aan. Eén van deze goede gewoontes is het dagelijks kijken van een TED talk. Elke dag laat ik me via TED.com inspireren, motiveren en voorlichten over allerlei interessante onderwerpen. TED staat voor Technology, Entertainment, Design en het is begonnen als een jaarlijkse bijeenkomst. In maximaal 18 minuten geven inspirerende personen een presentatie over hun expertise. Dit kan werkelijk overal over gaan, van techniek tot aan opvoeding en van voeding tot aan duurzaamheid. De spreker probeert in deze korte presentatie het onderwerp zo toegankelijk mogelijk te maken terwijl er toch ruimte is voor verdieping en een ‘call to action’. De TED talks zijn ondertussen zo’n enorm succes dat het allang niet meer enkel een jaarlijkse bijeenkomst is. Er zijn meerdere zusterconferenties bijgekomen en over de hele wereld organiseren steden en landen hun eigen variant van TED. Er is op de website van TED, waar je alle talks gratis kunt bekijken, dus genoeg te ontdekken! Om je alvast op weg te helpen, deel ik graag mijn favoriete TED talks over zero waste.

Lauren Singer – Why I live a zero waste life

Als er iemand een grote zero waste inspiratie is voor jong en oud over de hele wereld, dan is het de Amerikaanse Lauren Singer wel. Met haar blog, haar zero waste winkel in New York en haar inspirerende lezingen wereldwijd inspireert ze een grote groep mensen tot een duurzamer leven. In deze TEDxTeen talk legt ze uit waarom ze heeft gekozen voor een zero waste lifestyle en geeft ze tips om zelf ook aan de slag te gaan met zero waste. Haar tips zijn praktisch, talrijk en enorm inspirerend!

Bea Johnson – Two adults, two kids, zero waste

Ik heb het voorrecht gehad om enige tijd geleden zero waste goeroe Bea Johnson in het echt te ontmoeten en een lezing van haar bij te wonen. Ik was al fan van haar boek en haar blog, maar haar in het echt horen praten over de zero waste lifestyle was zo inspirerend. In deze TEDx talk komen dezelfde onderwerpen aan bod. Bea Johnson vertelt over haar leven, de obstakels die ze tegen is gekomen en hoe zero waste haar leven (en dat van haar gezin) heeft verrijkt.

Lindsay Miles – The non-disposable life

In deze TEDx talk vertelt Lindsay Miles over haar overgang naar een zero waste lifestyle. Ze dacht al een relatief duurzaam leven te leiden tot ze ontdekte hoeveel plastic ze in haar leven had. Ze wilde niet langer meer onderdeel zijn van het plasticprobleem en besloot het roer om te gooien. Ze moedigt in deze TEDx talk ook anderen aan om deze stap te zetten naar een duurzamer leven.

Andrea Sanders – What if we refuse trash?

In deze TEDx talk vertelt Andrea Sanders over het verschil tussen de generatie van haar grootouders en deze generatie. Waar slechts twee generaties geleden producten werden ontworpen om lang mee te gaan en er nauwelijks tot geen gebruik werd gemaakt van plastic, is dat nu wel anders. We zijn allemaal onderdeel van het probleem en het is aan ons om onderdeel van de oplossing te worden. In deze talk legt Andrea Sanders uit hoe een circulair systeem werkt en hoe ze haar zero waste lifestyle vormgeeft in huis.

Haley Higdon – Going green: tips for a zero-waste lifestyle

De Canadese Haley Higdon vertelt in deze TEDx talk hoe ze is gekomen tot het besluit om deze lifestyle te gaan leiden en minder afval te produceren. Aan de hand van de 5 R’s, opgesteld door Bea Johnson, legt ze uit hoe iedereen zijn of haar afval kan reduceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *