goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #104

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Fête de la nature

natuureducatie

Op 25 en 26 mei vieren we de natuur in al haar schoonheid tijdens Fête de la nature. Dit grassroots festival vindt plaats door heel Nederland. Diverse organisaties, particulieren en bedrijven organiseren leuke activiteiten om bezoekers kennis te maken met de natuur in al haar diversiteit. Dit jaar kun je bijvoorbeeld libellen spotten, meedoen aan natuuryoga, deelnemen aan een archeologische fietstocht, een workshop t’ai chi volgen, wildplukken of op een Trash’ure hunt gaan. Voor meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten kun je een bezoek brengen aan de website van Fête de la nature.

Utrecht voert ja-ja sticker in

minimaliseren op post

In navolging van Amsterdam zal ook de gemeente Utrecht de ja-ja sticker invoeren. Dit houdt in dat bewoners niet langer meer reclamefolders en huis-aan-huisbladen ontvangen, tenzij ze dit specifiek aangeven met een ja-ja sticker. Met dit beleid wordt de gang van zaken omgedraaid en dit kan zorgen voor een enorme besparing van papierafval. De nieuwe maatregel zal per 1 januari 2020 actief zijn. Jeej Utrecht!

De Groen met Saar Upcycle Shop

slinger

De inspirerende Sara van het blog Groen met Saar heeft deze week een droom van haar verwezenlijkt door haar eigen upcycle shop te openen! In haar eigen online winkel biedt ze producten aan die ze zelf heeft gemaakt van oude materialen. Zo wil ze deze materialen een nieuw leven geven. Ze maakt onder andere boodschappentasjes, broodzakken, verjaardagsslingers en paper art. Haar upcycle shop is te bezoeken op Groen met Saar. Een eigen webshop volgt nog.

Zeeman gaat voor duurzaam

10x wat te doen met oude t-shirts

De winkelketen Zeeman is de laatste jaren bezig met een flinke imagoverandering. Ze waren één van de eerste winkels die enkel nog herbruikbare zakjes aanbood en ze hebben al langere tijd biologisch katoenen producten in het aanbod. Ze breiden nu hun duurzame aanbod verder uit met als uiteindelijke doel een volledig duurzaam assortiment in de winkels. Vanaf deze week zijn enkele nieuw duurzame producten verkrijgbaar die ook nog betaalbaar zijn. Zo hebben ze sneakersokken in het assortiment die zijn gemaakt van biologisch katoen en gedumpte visnetten uit de Noordzee. Tevens kun je hier terecht voor een zwembroek gemaakt van polyester uit gerecyclede plastic flessen en shirts en jurken van biologisch katoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *