goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #103

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

‘Hoe overleef je?’ nu ook als e-book verkrijgbaar

How not to die

In het populair boek ‘How not to die‘, of in het Nederlands ‘Hoe overleef je?’, deelt de Amerikaanse arts dr. Michael Greger de meest recente kennis op het gebied van plantaardige voeding. Hij laat zien dat je met een voedzaam plantaardig dieet diverse ziektes kunt voorkomen en genezen. Het boek is een enorme hit en het daaropvolgende kookboek is ook nog steeds erg populair. En er is goed nieuws voor geïnteresseerden van het boek, want ‘Hoe overleef je?’ is nu ook als e-book verkrijgbaar. Lekker makkelijk overal mee naar toe te nemen!

De papieren VVV cadeaukaart

cadeaus

Het geven van cadeaubonnen is erg populair voor feest- en verjaardagen, maar helaas zijn tegenwoordig veel van die cadeaubonnen gemaakt van plastic. Dat is misschien handiger als cadeau, maar weinig duurzaam. Eén van de meest populaire cadeaukaarten is de VVV cadeaukaart. Jaarlijks komen er ongeveer 6 miljoen VVV cadeaukaarten in omloop. Dat is flink wat plastic dat uiteindelijk bij het afval zal belanden. Gelukkig is hier actie op ondernomen, want vanaf deze maand is de VVV cadeaukaart gemaakt van paperboard: een karton met FSC keurmerk. De kaart is voorzien van een magneetstrip, maar ik weet helaas niet hoe dit de mogelijkheden tot recycling zal beïnvloeden. De kaart is niet alleen potentieel duurzamer met het oog op afval, maar ook in productie. Zo heeft de plastic cadeaukaart uiteindelijk een CO2 uitstoot van 21 gram, en de paperboard variant 0.66 gram per kaart. Op basis van 6 miljoen kaarten wordt daarmee op termijn jaarlijks meer dan 122.000 kilogram CO2 bespaard.

25 kilometer zonnebloemen voor de bijen

bij

Deze week werd in Gorssel, vlakbij Deventer, een lint van 25 kilometer aan zonnebloemen ‘gepresenteerd’. Diverse boeren in de gemeente hebben aan de rand van hun akkers zonnebloemen gezaaid om zo de insecten een handje te helpen. Het lint werd symbolisch gevierd en zal een plaatje worden dit jaar!

De nieuwe Duurzame 100

goed nieuws

Al 10 jaar op een rij organiseert Trouw de Duurzame 100: een overzicht van de meest invloedrijke duurzame doeners in ons land. Voor de 11e editie wil de krant het anders aanpakken. De nieuwe Duurzame 100 wordt een overzicht van inspirerende duurzame burgerinitiatieven, een ‘Duurzame 100 van onderop‘. Hiermee willen ze de andere kant van de veranderende maatschappij laten zien. Trouw zoekt voor dit overzicht nog personen en initiatieven. Wil je jouw initiatief of dat van iemand anders aanmelden? Dan kan dat door de aanmelding uiterlijk donderdag 23 mei in te sturen naar deduurzame100@trouw.nl met een motivatie voor het burgerinitiatief in maximaal 150 woorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *