goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #102

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Nieuwe vestiging voor Dille & Kamille

Dille & Kamille

Eén van mijn meest favoriete winkels is de woonwinkel Dille & Kamille. Hier kun je terecht voor allerlei duurzame producten van natuurlijke materialen voor in huis. Je vindt hier keukenartikelen, speelgoed, tuinproducten, interieuritems, boeken, etenswaren, badartikelen en nog zó veel meer. Dille & Kamille opent op 28 juni hun 33e vestiging in ons land. De nieuwste aanwinst wordt geopend in het Stadshart van Amstelveen aan het Binnenhof 81.

Amsterdam wil diesel- en benzineauto’s verbieden vanaf 2030

duurzamer rijden

Het gemeentebestuur van Amsterdam wil met het ‘Actieplan Schone Lucht’ de uitstoot in de stad aanpakken. Eén van hun voornemens is om benzine- en dieselauto’s niet meer in de stad toe te laten vanaf 2030. Door het invoeren van uitstootvrije gebieden en het uitbreiden van de milieuzones wil Amsterdam het leefklimaat in de stad aanzienlijk verbeteren. Autobezitters in de stad zullen worden ondersteund met subsidies en ontheffingen om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het uitstootvrij maken van Amsterdam zal geleidelijk aan gebeuren. Het actieplan wordt eind mei in de gemeenteraad besproken en dan krijgen bewoners en bedrijven ook de kans om mee te praten via een digitaal forum. Na deze inspraakronde worden de plannen definitief gemaakt. Er is vanuit diverse partijen veel weerstand tegen het plan, maar als het door zal gaan, geldt het als een grote inspiratie voor andere steden!

Rhumaa opent pop-up shop in Amsterdam

Rhumaa

Het duurzame Nederlandse modemerk Rhumaa opent deze maand een pop-up show in Amsterdam om de nieuwe voorjaarscollectie ‘Think Inward’ te vieren. De collectie vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse printmaker Katlego Modiri en draait om eigenwaarde, zelfreflectie en innerlijke kracht. De kleding is gemaakt van zachte natuurlijke materialen, zoals tencel, zijde, linnen en biologisch katoen. Van elk verkocht item gaat er bovendien €1,- naar het Arts & Culture Trust in Zuid-Afrika. De pop-up show is van 13 tot en met 20 mei te bezoeken aan de Huidenstraat 13-H in Amsterdam.

Mei Plasticvrij

zero waste

In België is op 1 mei de Mei Plasticvrij challenge van start gegaan. Jaarlijks vindt deze challenge plaats om mensen in België bewust te maken van hun plasticgebruik en aan te sporen dit te verminderen. Een supergoed initiatief! Mensen kunnen zich via de website van Mei Plasticvrij aanmelden om op de hoogte te blijven en tips te ontvangen. Ook in Nederland leeft deze actie steeds meer en ook jij kunt natuurlijk nog meedoen!

Bron foto 4: Rhumaa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *