Minimalism Game

5 inspirerende TED talks over minimalisme

2019 staat voor mij in het teken van zelfzorg en zelfontplooiing. Om écht tijd voor mezelf te maken en goed voor mezelf te zorgen, wen ik mijzelf heel bewust nieuwe gewoontes aan. Eén van deze goede gewoontes is het dagelijks kijken van een TED talk. Elke dag laat ik me via TED.com inspireren, motiveren en voorlichten over allerlei interessante onderwerpen. TED staat voor Technology, Entertainment, Design en het is begonnen als een jaarlijkse bijeenkomst. In maximaal 18 minuten geven inspirerende personen een presentatie over hun expertise. Dit kan werkelijk overal over gaan, van techniek tot aan opvoeding en van voeding tot aan duurzaamheid. De spreker probeert in deze korte presentatie het onderwerp zo toegankelijk mogelijk te maken terwijl er toch ruimte is voor verdieping en een ‘call to action’. De TED talks zijn ondertussen zo’n enorm succes dat het allang niet meer enkel een jaarlijkse bijeenkomst is. Er zijn meerdere zusterconferenties bijgekomen en over de hele wereld organiseren steden en landen hun eigen variant van TED. Er is op de website van TED, waar je alle talks gratis kunt bekijken, dus genoeg te ontdekken! Om je alvast op weg te helpen, deel ik graag mijn favoriete TED talks over minimalisme.

Graham Hill – Less stuff, more happiness

In deze korte TED talk komt Graham Hill aan het woord. Hij is bekend van de online platformen LifeEdited en TreeHugger en een inspiratie voor velen als het aankomt op minimalistisch leven. In deze talk geeft hij drie tips voor een eenvoudiger leven met minder spullen.

The Minimalists – A rich life with less stuff

Als we het over minimalisme hebben, kunnen we niet om The Minimalists heen. Joshua en Ryan hebben met hun blog, hun podcast en hun boeken wereldwijd ontzettend veel volgers. Ze zijn een voorbeeld voor velen en reizen de hele wereld over om mensen te inspireren hun leven te versimpelen. In deze TEDx talk maak je kennis met The Minimalists, hun ontdekking van het minimalisme en hun interpretatie van minimalisme.

Sarah Knight – The magic of not giving a f*ck

Minimalisme beperkt zich niet alleen tot het opruimen van het huis en de schuur. Nee, minimalisme is toe te passen op alle onderdelen van je leven. Dat laat niemand beter zien dan Sarah Knight. Haar boek ‘The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck’ was al fantastisch om te lezen en in deze TEDx talk legt ze haar theorie over mentaal minimalisme op duidelijke en vermakelijke wijze uit. Een echte aanrader!

Dave Bruno – The 100 things challenge

Enkele jaren geleden schreef ik al eens een blogpost over het 100 dingen project van Dave Bruno. Het hebben van al zijn spullen kostte tijd, geld en energie en Dave Bruno vond dat dit moest veranderen. Hij besloot te starten met een uniek project. Van al zijn bezittingen koos hij 100 items uit die hij mocht houden en daar zou hij het mee moeten doen. Met zijn actie inspireerde hij mensen over de hele wereld en in deze TED talk legt hij de filosofie achter zijn project uit.

Rose Lounsbury – How many towels do you need?

Alhoewel ik relatief bekend ben met minimalisten wereldwijd, was tot voor kort Rose Lounsbury een onbekende voor mij. Jammer, want als auteur, blogger en minimalisme coach weet ze als geen ander het belang van minimalisme over te brengen. Ze is toegankelijk en grappig, maar weet precies de vinger op de zere plek te leggen als het gaat om de spullen die wij in ons leven vergaren.

2 gedachten over “5 inspirerende TED talks over minimalisme”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *