goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #99

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Human focust op actief burgerschap

Omroep Human besteed deze twee maanden aandacht aan actief burgerschap met inspirerende programma’s, films en thema’s. Ze geven een podium aan mensen die zien hoe het beter kan en weigeren lijdzaam toe te kijken hoe het ene goede plan na het andere in een bureaucratische la verdwijnt, bedekt door een lading goede bedoelingen. De komende periode ontdek je inspirerende burgerinitiatieven in ons land in de films ‘Holwerd aan zee’ en ‘De vrouwen van Venserpolder’ en in de serie ‘We doen het zelf wel’. Neem een kijkje op de website van Human voor de complete programmering.

Het Mokums Modefestijn

fashion

De ontzettend inspirerende Amsterdamse onderneemsters Marije van RecycleKid en Chiara van Indiaan in je Kast organiseren op zondag 12 mei het Mokums Modefestijn. Dit ontzettend leuke fashionfeest draait helemaal om tweedehands mode. Met dit event willen ze laten zien dat tweedehands kleding naast duurzaam ook gewoon ontzettend leuk is. Tijdens het Mokums Modefestijn vindt er een modeshow met tweedehands vrouwen-, mannen- en kinderkleding plaats, maar is er ook een heleboel ander leuks te beleven. Zo kun je er heerlijk vegan eten, worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd en kun je zelfs een dansje doen. Het Mokums Modefestijn vindt op zondag 12 mei van 16.00 uur tot 22.00 uur plaats in Sociëteit Sexyland aan de Ms. van Riemsdijkweg 39 in Amsterdam.

Bol.com vermindert verpakkingsmaterialen

kartonnen doos

De grote webshop Bol.com heeft aangegeven in de toekomst minder verpakkingsmaterialen te willen gebruiken bij het verzenden van hun pakketten. De welbekende blauwwitte dozen worden waar mogelijk vervangen door een verzendzak van gerecycled plastic en ook het opvulmateriaal zal in de toekomst worden beperkt. Dit zorgt voor minder verbruik van grondstoffen, maar ook voor kleinere pakketjes waardoor het vervoer van de pakketten duurzamer wordt. Bol.com begint dit jaar al met deze aanpassingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *