goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #98

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Nieuwe zero waste winkels

zero waste

Officieel heeft de winkel pas de grote opening op 22 april, maar deze vrijdag is SMIR, de nieuwe zero waste lifestyle store in Amersfoort, al opengegaan om proef te draaien. En SMIR is niet de enige zero waste winkel die deze maand de deuren opent. Op 7 april opent Little Plant Pantry, een low waste whole foods store, de deuren in Amsterdam. En in Eindhoven opent Zero Waste Zone een fysieke locatie op 13 april. Enkele jaren geleden openden de eerste zero waste winkels de deuren in ons land, maar helaas bleek de tijd er toen nog niet rijp voor te zijn. Hopelijk worden de winkels dit keer een groot succes!

Minder bon bij Albert Heijn

kassabon

Sinds kort kun je bij de zelfscankassa’s van Albert Heijn aangeven dat je een kleinere bon wilt ontvangen om enkel de poortjes mee te openen. Ontzettend handig als je toch geen behoefte hebt aan de kassabon en restafval wilt uitsparen. De kassabonnen worden namelijk geprint op papier dat niet recyclebaar is. De nieuwe bonnen zijn echt aanzienlijk kleiner en een stap in de goede richting. Ik hoop nog steeds op de mogelijkheid om de bonnen te ontvangen in de app, en de poortjes daarmee te openen, maar wellicht zijn ze daar al mee bezig.

Vegan zonnebrand bij HEMA

natuurlijke zonnebrandcrème

Nu de zon zich weer vaker laat zien, is het belangrijk je goed in te smeren met zonnebrand. Kies deze zonnebrandlotion wel bewust, want je wilt naast goede bescherming ook goed zijn voor het milieu en voor de dieren. Zo kun je sinds kort bij HEMA terecht voor vegan zonnebrandlotion. Wil je meer weten over goede zonnebrandlotion? Lees dan dit uitgebreide artikel van Zaailingen.

Schokhalsband
voor honden binnenkort verboden

hond

Het gebruik van schokhalsbanden voor het trainen van honden wordt vanaf 1 juli 2020 verboden. Dit heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekend gemaakt. De halsbanden worden tegenwoordig nog gebruikt voor het trainen van de gehoorzaamheid van honden. Volgens de minister zijn de halsbanden niet nodig voor een goede opvoeding van honden en schenden ze het dierenwelzijn. Deze maatregel is één van de vele plannen van minister Carola Schouten om het welzijn van dieren in ons land te verbeteren.

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #98”

  1. Bij de Albert Heijn waar ik winkel hier in Antwerpen vrágen ze tegenwoordig eindelijk of ik de bon wil voor ze hem überhaupt printen. Tot voor kort was dat wel anders … Handig dat je bij de selfscan nu zo’n klein bonnetje kiezen kan! Daar kunnen de supermarkten hier nog iets van leren.

  2. Ik woon in Eindhoven en probeer info online te vinden over Zero Waste Zone. Kan er alleen niks over vinden. Waar zou ik hier meer info over kunnen krijgen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *