goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #101

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Rescue Room

Kromkommer, Instock en Too Good To Go bundelen hun krachten tegen voedselverspilling en lanceren komende week de Rescue Room: een unieke escape room over en tegen voedselverspilling. Het doel van de escape room is niet om te ontsnappen, maar om binnen 20 minuten zoveel mogelijk eten te redden door puzzels en raadsels op te lossen. Met deze actie willen de drie partijen aandacht vragen voor voedselverspilling. Iedereen die een positieve bijdrage levert door de Resue Room te spelen, wordt na afloop beloond met een tasje geredde groente. De Rescue Room is te spelen in de restaurants van Instock. Op 29 en 30 april is de Rescue Room te bezoeken in Utrecht, op 1 en 2 mei in Amsterdam en op 3 en 4 mei in Den Haag. Meer informatie over de openingstijden en de prijs voor kaartjes vind je op de website van Too Good To Go.

Eerste plantaardige burger in het vleesschap

Vanaf aankomende maandag is de Beyond Burger verkrijgbaar bij Albert Heijn. Deze baanbrekende burger heeft het uiterlijk, de smaak en de textuur van echt vlees en is een voorloper op het gebied van vleesvervangers. Deze burger is echter niet alleen spraakmakend door zijn gelijkenissen met vlees. De burger zal namelijk ook worden verkocht in het vleesschap van de supermarkt. Daarmee is de Beyond Burger de eerste vleesvervanger in het vleesschap en dat creëert weer een heel nieuwe markt voor de vleesvervanger. De burger wordt gepresenteerd als de toekomst van vlees en ik ben heel benieuwd naar het succes van de nieuwe burger.

Living Village Festival 2019

Living Village Festival

Van 19 tot en met 23 juni vindt het experimentele Living Village Festival in Dalfsen plaats. Dit jaar vindt het festival voor de derde keer plaats en staat Dalfsen vijf dagen lang in het teken van duurzaamheid, muziek, milieu educatie, spiritualiteit, kunst, theater en gemeenschapszin. Met dit festival financieren de organisatoren de droom van hun eigen eco-dorp en deze wens is in het hele festival duidelijk te merken. Het is een prachtig feest voor iedereen die duurzaam, bewust, gezond en in harmonie wil leven en even wil proeven van de potentie en de sfeer van het eco-dorp. Maar natuurlijk wordt er ook volop gedanst, gezongen, gedronken, gegeten en gedeeld. Meer informatie over dit bijzondere festival vind je op de website van het Living Village Festival. Hier kun je ook tickets bestellen en een after movie van de voorgaande editie bekijken.

Bron foto 4: The Nomadic Daughter Photography voor The Living Village Festival

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *