goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #100

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Gratis zaden voor de Nationale Zaaidag

bij

Op 22 april vindt de Nationale Zaaidag plaats. Door het hele land zaaien mensen in hun eigen tuin om de bijen in ons land een handje te helpen. The Pollinators helpen ons daar graag bij. Voor de Nationale Zaaidag organiseren ze dit jaar een uitdeelactie. Op ruim 500 locaties in ons land hebben ze vanaf 10 april een voedselbank voor bijen opgezet. Hier verdelen ze miljoenen biologische zaden aan liefhebbers die deelnemen aan de zaaiactie. Wil je weten of er een locatie bij jou in de buurt is? Kijk dan voor meer informatie en locatie op de website van The Pollinators.

Uitbreiding van de criteria voor het Beter Leven keurmerk

koeien

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, die te vinden is op onder andere eieren en vlees, wordt stapsgewijs uitgebreid. Naast dierenwelzijnscriteria zal het keurmerk ook natuur- en milieucriteria gaan toevoegen. Omdat de Dierenbescherming van mening is dat er echt stappen voorwaarts moeten worden gezet in de melkveehouderij worden de nieuwe eisen eerst voor deze branche uitgewerkt. Zo moet er in weilanden veel meer ruimte komen voor bloemen, insecten en boerenlandvogels en moeten veehouders overstappen op groene energie, mestoverschotten afbouwen en het gebruik van vervuilende bestrijdingsmiddelen beperken. Supermarktketen Jumbo zal de eerste supermarkt zijn waar de zuivelproducten met het Beter Leven keurmerk verkrijgbaar zijn.

Officiële opening van SMIR

zero waste

Op Tweede Paasdag, maandag 22 april, opent de nieuwe zero waste lifestyle store SMIR officieel de deuren in Amersfoort. De winkel is de afgelopen weken al een aantal dagen geopend geweest om proef te draaien, maar maandag gaat de winkel officieel open en kun je het komen vieren met de oprichtsters Jessie en Nicky Kroon. Er is taart en de schappen zijn gevuld met mooie en duurzame producten die helemaal passen in een zero waste lifestyle. Meer informatie over de officiële opening vind je op de Facebookpagina van het event.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *