Het is lente. Het zonnetje laat zich weer vaker zien, de vogeltjes fluiten en de eerste bloemen en bloesem is te bewonderen. Een verandering van seizoen betekent ook een verandering van aanbod in de schappen van de winkels. Lokaal eten met het seizoen mee is één van de meest duurzame stappen die je kunt zetten in de keuken. Maar het lijkt alsof de schappen in de supermarkt ook in de lente nog maar weinig te bieden hebben, buiten de geïmporteerde meloenen, kastomaten en ingevlogen bananen om. Toch kan schijn bedriegen. Er groeit namelijk al van alles in ons eigen kikkerlandje. Deze groentesoorten zijn op dit moment in het seizoen, uit eigen land en écht ontzettend lekker (mits je ze goed weet te bereiden).
Andijvie
Andijvie is vanaf maart tot en met december uit Nederland verkrijgbaar.

Asperges
Het Nederlandse aspergeseizoen loopt traditioneel van eind april tot eind juni, maar door de kasteelt zijn asperges vanaf begin februari tot eind juni goed verkrijgbaar. Asperges uit Nederland zijn van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar.

Postelein
Postelein is een vrij onbekende bladgroente die van maart tot en met oktober verkrijgbaar is van eigen bodem.

Prei
Prei is jaarrond verkrijgbaar van eigen bodem.

Raapstelen
Raapstelen zijn vanaf maart tot en met juni in het seizoen en verkrijgbaar van eigen bodem.

Rabarber
Rabarber is van oktober tot en met juli verkrijgbaar uit Nederland, maar pas vanaf april is er rabarber verkrijgbaar die in de volle grond is geteeld.

Spinazie
Spinazie is van maart tot en met november verkrijgbaar uit Nederland.

Natuurlijk zijn er nog wel meer groentes die in dit seizoen uit eigen land komen, maar dit zijn naar mijn idee de meest populaire en lekkere groentesoorten van eigen bodem. Wat is jouw absolute favoriet? En heb je een lievelingsgerecht met deze groentesoort wat ik zeker moet proberen?