De Kas van Kaat

De Kas van Kaat in Zwolle

Ik ben gek op lekker eten en tuinieren en als deze passies ergens kunnen worden gecombineerd, ben ik al snel fan. Daarom ben ik ook fan van stadstuinderijen en boerderijen die open zijn voor het publiek. Nu ik ben verhuisd naar Apeldoorn ben ik onze nieuwe omgeving aan het verkennen en al snel stuitte ik op De Kas van Kaat in Zwolle. Niet direct om de hoek, maar ook niet zover weg dat je er nauwelijks in de buurt komt. Nu is Zwolle sowieso al een bezoek waard vanwege de vele leuke hotspots, het gezellige centrum en de leuke boerenmarkt, maar met De Kas van Kaat net buiten de stad heb je nóg een reden om deze leuke stad te bezoeken. Omdat er een zadenmarkt werd georganiseerd op deze locatie en wij druk bezig zijn met de voorbereidingen van onze moestuin, was er geen betere reden voor een bezoek aan De Kas van Kaat.

De Kas van Kaat

De Kas van Kaat is een biologische kwekerij waar diverse soorten biologische groente, fruit en kruiden worden gekweekt in kassen en op een flink stuk landbouwgrond. Deze groente en fruit worden gebruikt in eigen keuken en verwerkt tot heerlijke producten die te koop zijn in de eigen winkel. Ook leveren zij aan externe partijen, zowel hun groente als fruit als hun huisgemaakte broden.

De Kas van Kaat

Wat De Kas van Kaat zo bijzonder maakt is het grote lunchcafé met terras en de winkel. In de winkel kunnen bezoekers terecht voor diverse biologische boodschappen en verse producten van eigen kwekerij. Je winkelt hier voor verse groente en fruit uit het seizoen en voorverpakte voedingsmiddelen, maar ook voor biologische en duurzame schoonmaakproducten en verzorgingsproducten. Tevens hebben ze een fijn assortiment aan huisgemaakte chutneys, jams en soepen. In de bakkerij verkopen ze diverse soorten vers brood uit eigen bakkerij en van hun bakkerij De Verwennerij in Westerholte.

De Kas van Kaat

In het lunchcafé kun je zowel binnen als buiten plaatsnemen voor de lunch of een kop koffie met iets lekkers. De kaart is verrassend uitgebreid en biedt voor ieder wat wils. Zo staat er onder andere huisgemaakte appeltaart op het menu, maar ook een soep van de dag, tosti, boterhammen met boerenkaas en huisgemaakt uienchutney of een couscoussalade. Ik heb genoten van het eten en drinken en de fijne sfeer in de kas, ondanks dat het erg druk was en we wel even moesten wachten op onze bestelling. Maar dat is geen straf op deze gezellige locatie. Binnen is genoeg ruimte om rustig te zitten en de bedrijvigheid in het restaurant en in de winkel te bekijken, maar buiten kun je ook heerlijk zitten in het zonnetje terwijl de kinderen volop gelegenheid hebben om te spelen.

De Kas van Kaat

De Kas van Kaat is gevestigd aan de Herfterlaan 2-A in Zwolle. De kas is te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de locatie kun je een bezoek brengen aan de website van De Kas van Kaat. Hier vind je ook een overzicht van leuke workshops en activiteiten die hier regelmatig worden georganiseerd.

1 gedachte over “De Kas van Kaat in Zwolle”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *