goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #96

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Landelijke Opschoondag 2019

Landelijke Opschoondag Scholendag

Vandaag, zaterdag 23 maart, vindt alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Op deze jaarlijks terugkerende dag zetten duizenden vrijwilligers, bedrijven en organisaties in heel Nederland zich in voor het opschonen van hun straat, buurt, park, strand en stad. Wil jij ook in actie komen op de Landelijke Opschoondag? Bezoek dan de website van de Landelijke Opschoondag. Hier vind je niet alleen een heleboel informatie over dit initiatief, je kunt er ook diverse lokale acties vinden waar je aan kunt deelnemen. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag gaan en even een rondje extra lopen door de straat met een vuilniszak. Alle beetjes helpen en samen maken we Nederland een stuk schoner!

McDonald’s introduceert vegan nuggets

McDonald's

In Nederland is het vega(n) aanbod bij McDonald’s heel erg beperkt, maar dat betekent niet dat het bedrijf stil heeft gezeten de laatste jaren. Zo heeft de fast food keten in Groot-Brittannië al een heuse vegan happy meal, werd in Zweden eerder dit jaar al een falafel-nugget geïntroduceerd en nu kunnen liefhebbers in Noorwegen kennismaken met de vegan nuggets. Deze zijn gemaakt van aardappel, kikkererwten, ui, wortel en mais. Alhoewel er in Nederland tot dusver 3 verschillende vegetarische burgers verkrijgbaar zijn, is er nog geen plan om deze nuggets in ons land te introduceren.

De Vegan Junk Food Bar komt naar Rotterdam

Vegan Junk Food Bar

De Vegan Junk Food Bar is sinds de opening van de allereerste vestiging in Amsterdam een enorme hit in de hoofdstad. De laatste tijd zijn er diverse vestigingen bijgekomen, maar allemaal bleven ze beperkt tot Amsterdam. Tot nu! Aankomende zomer zal er namelijk een vestiging van de Vegan Junk Food Bar worden geopend in Rotterdam! En wel aan de Schiedamse Vest 144 in de stad. Er is nog niet bekend wanneer deze nieuwe hotspot de deuren zal openen, maar ik houd jullie op de hoogte.

Unilever in de strijd tegen plastic

minimaliseren op boodschappen

Laat ik voorop stellen dat ik nooit een hoge pet op heb gehad van multinationals als Unilever, maar dit concern blijft me de laatste jaren verbazen. In positieve zin. Naast hun deelname aan Loop, de overname van De Vegetarische Slager en de lancering van heel veel vegan producten, las ik deze week in het AD dat ze op nog veel meer manieren bezig zijn met verduurzaming. Zo heeft Unilever flink ingezet op het verminderen van plasticgebruik in hun assortiment. Dit doen ze door plasticverbruik te vermijden waar mogelijk, maar ook door het plastic te verminderen of te vervangen door een alternatief. Een interessant artikel om te lezen zodat je een idee krijgt van de toekomst van producten in de supermarkt.

Bron foto 2: Nederland Schoon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *