goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #95

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Shop de stijl bij Project Cece

Project Cece

Op het online platform Project Cece, waar je eerlijke en duurzame mode van diverse merken en winkels op één overzichtelijke website vindt, kun je nu superhandig winkelen voor een outfit of stijl naar keuze, gebaseerd op foto’s van social media. Als allereerste platform zullen zijn de artificiële intelligentie (AI) van tech start-up Pixyle gaan gebruiken. Met deze tool op de website kunnen gebruikers foto’s van outfits of items uploaden om zo vergelijkbare items van duurzame en eerlijke merken te vinden. Zo wordt het niet alleen makkelijk gemaakt om specifieke items te vinden, maar wordt het ook heel toegankelijk om jouw stijl duurzame kleding en accessoires te shoppen. Neem vooral een kijkje op de website van Project Cece om de nieuwe tool uit te proberen!

Landelijke Opschoondag voor scholieren

Landelijke Opschoondag Scholendag

Op de jaarlijkse Landelijke Opschoondag, dit jaar op zaterdag 23 maart, zetten in het hele land mensen en organisaties zich in voor het schoonhouden van de straten. In aanloop naar de Landelijke Opschoondag 2019 slaan scholen en bso’s in het hele land de handen ineen om zwerfafval in de omgeving van de school op te ruimen. Op maandag 18 maart zullen bijna 60.000 scholieren in het hele land meedoen aan de opruimactie en zich inzetten voor het zwerfafvalvrij maken van de schoolomgeving. Wat een helden!

Jumbo breidt pilot met Too Good To Go uit

Jumbo

Begin dit jaar maakte supermarktketen Jumbo bekend een samenwerking aan te willen gaan met het anti-verspillingsplatform Too Good To Go. Dit platform verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels om zo overtollig voedsel tegen gereduceerd tarief te verkopen om verspilling te voorkomen. Samen lanceerden ze de Magic Box is 13 winkels bij wijze van pilot gedurende een maand. In deze box bood de supermarkt diverse producten aan die ze wilden redden van de verspilling. De pilot blijkt een succes te zijn en deze week maakte Jumbo bekend de proef door te zetten in 50 filialen van Jumbo door het hele land!

Odin Amsterdam wordt 100% vegetarisch

Odin

De Odin winkel aan de Ceintuurbaan in Amsterdam is op 11 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een vegetarische conceptstore geworden. Zo wil Odin, samen met de klanten, ontdekken hoe ze samen kunnen werken aan een duurzamere toekomst. De vegetarische winkel van Odin is uniek: er zijn al weinig winkels in Nederland die enkel vegetarische producten verkopen en de producten van Odin zijn daarbij ook nog eens biologisch. In de winkel staan de medewerkers open voor het gesprek over het concept. Ze willen graag horen hoe klanten de winkel ervaren en hoe ze het aanbod aan vegetarische en veganistische producten kunnen optimaliseren. Je kunt zelf een bezoek brengen aan de vegetarische conceptstore van Odin aan de Ceintuurbaan 220 in Amsterdam.

DJ100 van 2019

DJ100 2019

De verkiezing van de meest duurzame jonge koplopers van Nederland, de DJ100, is weer van start gegaan. Van 18 maart tot en met 26 april kunnen mensen zichzelf of iemand anders nomineren voor deze indrukwekkende lijst van inspirerende duurzame jongeren tot 32 jaar. Dit jaar wordt de verkiezing voor de 6e keer georganiseerd. De lijst is nadrukkelijk geen ranglijst, maar juist een overzicht van alle jonge duurzame doeners en denkers van ons land. Zo willen de organisatoren de nieuwe generatie laten samenwerken en elkaar laten versterken en ze een springplank geven voor ontwikkeling van hun ideeën en initiatieven. De lijst met de Duurzame Jonge 100 wordt op 6 juni feestelijk gepresenteerd bij Circl in Amsterdam.

Bron foto 2: Project Cece
Bron foto 3: Nederland Schoon
Bron foto 4: Jumbo
Bron foto 5: Odin
Bron foto 6: DJ100

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *