kamerplanten

5 kamerplanten die ook veilig zijn voor kinderen en huisdieren

Kamerplanten zijn een fantastische manier om karakter en groen in een kamer te brengen. Een bijkomend voordeel is dat groen een gunstig effect heeft op onze gemoedstoestand én dat enkele planten ook een luchtzuiverende werking hebben. Nu is de keuze voor kamerplanten die passen bij jouw huis afhankelijk van diverse factoren. Het hangt af van de hoeveelheid licht in de kamer, de aandacht die je kunt geven, je persoonlijke smaak en natuurlijk de aanwezigheid van kinderen en/of huisdieren. Kamerplanten en kinderen en huisdieren gaan namelijk niet altijd even goed samen. Zowel de kinderen als de huisdieren kunnen maar moeilijk van planten afblijven en dan kun je natuurlijk niet je huis vullen met planten die mogelijk onveilig zijn voor mens of dier. Daarom deel ik 5 mooie kamerplanten die ook veilig zijn voor kinderen en huisdieren.

#1 Krulvaren (Nephrolepis exalta)

De krulvaren is een plant die niet alleen niet giftig is voor mens en dier, maar die ook nog eens luchtzuiverend werkt! De plant kan geplaatst worden op een plek met regelmatig zon, maar liever niet direct in het zonlicht. Geef de plant regelmatig water en zorg dat de bodem vochtig blijft aanvoelen.

#2 Graslelie (Chlorophytum Comosum)

kamerplant

De graslelie is een kamerplant die makkelijk in het onderhoud is en ook luchtzuiverend werkt. De sprieten kunnen erg lang worden en de plant kan ook bloempjes krijgen die aan steeltjes groeien uit het hart van de plant. De plant is ook nog eens makkelijk te stekken. Je kunt hem zowel in de zon als in de schaduw zetten en alhoewel de plant regelmatig water nodig heeft, overleeft hij het ook wel als je het eens vergeet.

#3 Olifantspoot (Beaucarnea Recurvata)

kamerplant

De olifantspoot is eigenlijk een bloeiende plant, maar in onze huiskamers komt het bijna nooit zover. De plant is makkelijk in onderhoud en kan flink groot worden. De olifantspoot heeft weinig water nodig en de grond moet tussen waterbeurten droog staan. De plant kan zowel in direct zonlicht als in de halfschaduw worden gezet en zelfs in de buurt van een verwarming doet hij het nog goed.

#4 Goudpalm (Areca Palm)

De goudpalm is relatief makkelijk in het onderhoud, veilig voor kinderen en huisdieren én ook nog eens luchtzuiverend. De plant doet het goed op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De plant moet regelmatig worden bewaterd en de bodem moet ietwat vochtig aanvoelen.

#5 Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides)

kamerplant

De pannenkoekplant was enkele jaren geleden ineens de meest populaire plant onder hipsters. De plant was nauwelijks verkrijgbaar in winkels, maar stond overal op social media als sfeermaker in huis. Het is ook gewoon een ontzettend leuke plant die niet eens zo heel moeilijk in onderhoud is. De plant staat het liefst op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht, en heeft regelmatig water nodig. De plant is ook heel eenvoudig te stekken. De plant krijgt namelijk vanzelf babyplantjes die je voorzichtig uit te pot kunt halen en in een nieuwe pot kunt opkweken tot een heel nieuwe plant.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge