goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #92

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Low Waste-campagne van Odin

Odin Low Waste bag

Ken jij de biologische foodcoop Odin al? Deze voedselcoöperatie bestaat al 35 jaar en is de grootste biologische foodcoop in Nederland met ruim 8.200 leden. Odin heeft 23 winkels, een groothandel, een bezorgdienst en een eigen imkerij en boerderij. De foodcoop is deze maand gestart met hun Low Waste-campagne. Met deze nieuwe campagne willen ze actief werken aan het verminderen van verpakkingen en diverse ondernemers steunen die staan voor duurzaamheid. Odin helpt klanten om met minder afval boodschappen te doen door ze kennis te laten maken met diverse alternatieven middels de Low Waste bag. Dit pakket bestaat uit een handig boodschappennetje van Boweevil, handige katoenen zakjes van Re-Sack, een herbruikbare koffiecup van Ecoffee en een starterskit met bijenwasdoeken van Superbee. Als je nu lid wordt van Odin, krijg je dit mooie pakket cadeau, maar je kunt er ook voor sparen. Tot en met 24 maart kun je in de winkels sparen voor korting op alle producten in de Low Waste bag. Bij iedere besteding van € 10,- krijg je een sticker en met een volle spaartkaart van 10 stickers krijg je 33% korting op een product naar keuze. En natuurlijk kun je bij de winkels van Odin ook prima terecht voor verpakkingsvrije groenten, fruit en brood! Lees meer over de actie op de website van Odin.

VeggieWorld 2019

VeggieWorld

Vanaf 11 maart vindt de Nationale Week zonder Vlees weer plaats en om dit groots in te luiden, organiseert ProVeg op 9 en 10 maart de vijfde Nederlandse editie van VeggieWorld! De beurs is dé plek bij uitstek om kennis te maken met aanbieders van plantaardige producten en plantaardig eten. Ruim 90 ondernemers en inspirators uit binnen- en buitenland zijn aanwezig op de beurs met een stand of geven workshops en lezingen. Eén van de meest spraakmakende aanwezigen dit jaar is het Britse populaire kookduo BOSH!. Zij zullen peptalks, workshops en kooktips geven op de beurs. VeggieWorld vindt plaats op 9 en 10 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten zijn te bestellen via de website van ProVeg.

SMIR: een nieuwe duurzame hub in Amersfoort

Jessie en Nicky Kroon, de dames achter Het Zero Waste Project en A New Zero, hebben een fantastisch nieuw initiatief opgezet. Ze hielden volgers al een tijdje in spanning, maar deze week werd hun ‘geheim’ dan toch onthuld: ze openen een nieuwe duurzame hub in hun thuisstad Amersfoort. De locatie zal SMIR heten, een afkorting voor Sustainable, Minimalistic, Inspirational en Reusable. Bij SMIR kun je terecht voor allerlei plasticvrije producten, maar het is ook een ontmoetingsplaats en een plek voor workshops en events. Als alles volgens planning verloopt, zal SMIR in april de deuren openen. Ik ben benieuwd!

Diverse Nederlandse gemeentes gaan ballonoplatingen verbieden

ballonnen

Er is al jaren bekend dat het oplaten van ballonnen catastrofale gevolgen heeft voor het ecosysteem. De ballonnen komen in het milieu terecht waar ze bijdragen aan de plastic soep en ze vormen een gevaar voor diverse diersoorten die in de ballonnen verstrikt kunnen raken of erin kunnen stikken. Het is dan ook niet zo gek dat er steeds meer mensen zijn die zijn verzetten tegen ballonoplatingen. Gelukkig zijn er ook gemeentes die luisteren naar dit tegengeluid. In 2015 stelde gemeente Amsterdam als eerste een verbod in voor het oplaten van ballonnen en daarna volgenden diverse andere steden. En nog voor het einde van dit jaar zal het oplaten van ballonnen ook worden verboden in de gemeentes Den Haag, Rotterdam en Utrecht!There are no comments

Add yours

CommentLuv badge