goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #90

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Een no waste winkel voor bakkerij Bbrood

5x hergebruiken oud brood

Bakkerij Bbrood is met zijn stevige desembroden een begrip in Amsterdam en omstreken. Helaas moest ook deze bakkerij dagelijks broden weggooien. Omdat dit natuurlijk ontzettend zonde is, heeft de bakkerij deze week één van zijn filialen omgetoverd tot no waste bakkerij. Het filiaal aan de Rozengracht 180-182 in Amsterdam zal voortaan het brood van gister voor de helft van prijs gaan verkopen. Deze broden zijn namelijk nog heerlijk en weggooien is zó zonde! Zo wil de bakkerij voedselverspilling binnen het bedrijf actief tegengaan en het zuurdesembrood toegankelijker maken voor een groot publiek.

Unilever zet in op vegan ijs

ijs

De laatste jaren is vegan ijs aan een enorme opmars bezig. Het populaire ijsmerk Ben & Jerry’s bracht een vegan versie van diverse populaire varianten uit en ook Cornetto heeft sinds enige tijd een vegan variant. Het overkoepelde moederbedrijf van deze merken, Unilever, heeft laten weten dat al hun grote merken binnen afzienbare tijd een vegan variant krijgen. Dat betekent dus niet alleen meer vegan Ben & Jerry’s, maar ook vegan ijsjes van Solero, Cornetto, Breyers Delight en Magnum. Volgende maand wordt de vierde vegan smaak van Ben & Jerry’s gelanceerd, de Coconutterly Caramel’d en binnenkort volgt een vegan citroenvariant van Solero. Ook Magnum krijgt aankomende maand een heuse vegan versie!

Duizenden scholieren doen mee aan klimaatmars

Op donderdag 7 februari verzamelden duizenden scholieren zich in Den Haag voor een protestmars door de stad tegen het huidige klimaatbeleid van de regering. De leerlingen wilden met deze actie de politiek oproepen om meer ambitie te tonen voor het klimaatbeleid. Met hun actie, hun ludieke spanborden en hun grote aantallen was er veel aandacht voor de actie. Helaas waren de leerlingen al snel neerbuigend betiteld als ‘klimaatspijbelaars’ en werd het feit dat sommige leerlingen een bezoek brachten aan fastgoodketens direct aangegrepen om hun boodschap te ontkrachten. Het is eigenlijk sneu in welke bochten mensen zich wringen om zo’n belangrijke boodschap te ondermijnen. Ik zie het maar positief in en beschouw dit als angst voor zo’n uitgesproken groep jonge mensen die hun wereld en hun toekomst niet langer meer laten bepalen door de oudere generaties. Ik ben trots en hoop dat er nog veel meer acties zullen volgen!

HEMA lanceert een 100% vegan en cruelty-free beautylijn

HEMA lanceerde deze week hun nieuwe beautylijn B.A.E.: Before Anything Else. Het nieuwe label bestaat uit maar liefst 138 innovatieve producten in de categorieën face, eyes, brows, lips, accessoires en Eau de Toilette. Elk seizoen zullen er nieuwe producten aan de lijn worden toegevoegd naar de laatste trends. Het mooiste aan de lijn is dat de producten niet alleen heel betaalbaar zijn, maar ook 100% vegan en cruelty-free zijn. Way to go HEMA!

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #90”

  1. Ahhh ik vond het zo stom dat zoveel mensen de scholierenactie zo afkraakten 🙁 en dat om de persoonlijke keuzes van een aantal qua voedsel. Ik zie het ook gewoon als goed nieuws hoor! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *