speelgoed

5 mooie inzameldoelen voor speelgoed

Met de minimaliseertrend nog in volle gang en steeds meer mensen die beseffen dat we al die spullen écht niet nodig hebben, zijn er steeds meer gezinnen die een grote schoonmaak houden in huis. De spullen die niet nodig zijn, worden in dozen verzameld en bij de deur gezet. Maar ja, wat dan? Klakkeloos weggooien is alles behalve duurzaam en verkopen via Marktplaats is niet altijd de meest handige optie. Je kunt de spullen natuurlijk naar de lokale kringloopwinkel brengen, maar daar ontvangen ze ondertussen dagelijks zoveel spullen, dat je je kunt afvragen of er geen betere bestemming is. Ik kan je vertellen dat er zeker wel een betere bestemming is voor jouw spullen! Er zijn talloze mooie inzameldoelen in ons land die allerlei spullen verzamelen om deze nog een tweede leven te geven. Ze zamelen spullen in voor mensen die het niet zo breed hebben in ons eigen land en dieren in pensions. Ze doneren hoognodige materialen aan zwangere vrouwen in andere landen die niet de nodige hygiëneproducten hebben voor een veilige bevalling en kinderen die uit gebrek aan budget bijna nooit nieuw speelgoed krijgen. Er worden schoolspullen ingezameld voor scholen op locaties in het buitenland die hier het geld niet voor hebben en boeken voor educatieve projecten in binnen- en buitenland. Voor alle overbodige spullen uit jouw huis hebben deze diverse inzameldoelen een mooie bestemming in binnen- of buitenland. Ik deel de komende tijd een aantal van deze mooie inzameldoelen per categorie zodat je jouw spullen een mooie nieuwe bestemming kunt geven. Vandaag deel ik 5 mooie inzameldoelen voor speelgoed.

Speelgoedbank

speelgoed

De Voedselbank is tegenwoordig wel bekend in het hele land, maar de Speelgoedbank geniet nog niet dezelfde bekendheid. Jammer, want Speelgoedbanken zijn ook door het hele land te vinden. Deze organisaties zamelen gebruikt speelgoed in en geven dit door aan kinderen die dit goed kunnen gebruiken. Sommige Speelgoedbanken zijn het hele jaar door actief terwijl andere locaties alleen actief zijn rond de feestdagen. Je kunt een lokale Speelgoedbank vinden door op Google te zoeken naar weggeefmogelijkheden bij jou in de buurt.

Goedzak

minimaliseren speelgoed

Enkele jaren geleden ging Albert Heijn een samenwerking aan met Waarmakers en de Goedzak actie was geboren. Door het hele land konden mensen rond Sinterklaas hun oude speelgoed inleveren bij hun lokale Albert Heijn filiaal. Dit speelgoed werd vervolgens gedoneerd aan een speelgoedbank of goed doel in de buurt. Nog steeds kan men ieder jaar rond eind november en begin december hun oude speelgoed in zakken inleveren bij de supermarkt. Bij elke supermarkt hangt een flyer met daarop informatie over de bestemming van het speelgoed. Zo weet je precies waar jouw spullen een nieuw leven krijgen.

Kinderdagverblijf

speelgoed

Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zullen dolblij zijn met jouw oude, maar nog hele, speelgoed. Ik breng zelf al jaren het speelgoed waar de kinderen te oud voor zijn naar hun opvang en er wordt altijd hartelijk op gereageerd. Het is leuk om te zien dat het oude speelgoed van de kinderen vervolgens altijd met veel plezier gebruikt wordt in het lokaal. Zo maak je niet één, maar heel veel kinderen blij met het speelgoed. Informeer zeker eens bij een opvang bij jou in de buurt of ze behoefte hebben aan speelgoed dat nog prima een ronde mee kan.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job zorgt er al jaren voor dat kinderen door het hele land een leuke verjaardag hebben, ook al hebben hun ouders of verzorgers het niet zo breed. Dit geldt, volgens cijfers van de stichting zelf, voor maar liefst 61.000 jonge kinderen in ons land. De stichting zorgt ervoor dat nu iedere maand zo’n 5.000 gezinnen een verjaardagsbox ontvangen voor hun jarige kind. Deze box bevat alles wat de kinderen nodig hebben voor een geslaagde verjaardag, inclusief slingers, taart, traktaties en cadeaus. De stichting is normaal gesproken afhankelijk van financiële donaties, maar zo rond de feestdagen is het ook mogelijk om overgebleven speelgoed te doneren aan Stichting Jarige Job via PostNL. Dit was afgelopen jaar zo en ik verwacht dat deze actie wel zal worden voortgezet de komende jaren. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Jarige Job.

Zending over Grenzen

speelgoed

De Stichting Zending over Grenzen helpt mensen in Oost-Europa bij armoede en eenzaamheid door ze te voorzien van de nodige producten en aandacht om zelfredzaam te zijn. De stichting helpt bij onderwijs, voeding, gezondheid en ook geloofstoerusting door het toesturen van voedselpakketten, zaaigoed, schoolmaterialen, kleding en beddengoed en het aanbieden van vakopleidingen, zorg en warme maaltijden. Zending over Grenzen is altijd op zoek naar mensen die spullen willen doneren voor de stichting. Er is onder andere behoefte aan muziekinstrumenten, kleurmaterialen, babyartikelen en sportief speelgoed, maar voor een volledige lijst van goederen kun je een bezoek brengen aan de website van Zending over Grenzen.

Ben je op zoek naar nog meer mooie inzameldoelen voor andere spullen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *