handdoeken

5 mooie inzameldoelen voor handdoeken

Met de minimaliseertrend nog in volle gang en steeds meer mensen die beseffen dat we al die spullen écht niet nodig hebben, zijn er steeds meer gezinnen die een grote schoonmaak houden in huis. De spullen die niet nodig zijn, worden in dozen verzameld en bij de deur gezet. Maar ja, wat dan? Klakkeloos weggooien is alles behalve duurzaam en verkopen via Marktplaats is niet altijd de meest handige optie. Je kunt de spullen natuurlijk naar de lokale kringloopwinkel brengen, maar daar ontvangen ze ondertussen dagelijks zoveel spullen, dat je je kunt afvragen of er geen betere bestemming is. Ik kan je vertellen dat er zeker wel een betere bestemming is voor jouw spullen! Er zijn talloze mooie inzameldoelen in ons land die allerlei spullen verzamelen om deze nog een tweede leven te geven. Ze zamelen spullen in voor mensen die het niet zo breed hebben in ons eigen land en dieren in pensions. Ze doneren hoognodige materialen aan zwangere vrouwen in andere landen die niet de nodige hygiëneproducten hebben voor een veilige bevalling en kinderen die uit gebrek aan budget bijna nooit nieuw speelgoed krijgen. Er worden schoolspullen ingezameld voor scholen op locaties in het buitenland die hier het geld niet voor hebben en boeken voor educatieve projecten in binnen- en buitenland. Voor alle overbodige spullen uit jouw huis hebben deze diverse inzameldoelen een mooie bestemming in binnen- of buitenland. Ik deel de komende tijd een aantal van deze mooie inzameldoelen per categorie zodat je jouw spullen een mooie nieuwe bestemming kunt geven. Vandaag deel ik 5 mooie inzameldoelen voor handdoeken.

Het asiel

Als er één instelling blij is met overtollige handdoeken en oud keukentextiel, dan is het een asiel. Deze handdoeken worden volop gebruikt voor het wassen en verzorgen van de dieren en voor de dieren in hun verblijf. Informeer eens bij een asiel (of dierenopvang van een andere orde) bij jou in de buurt of ze behoefte hebben aan oude handdoeken en ander textiel.

Leger des Heils Reshare

handdoeken

Bij het doneren aan het Leger des Heils, denk je wellicht in de eerste instantie alleen aan kleding. Toch kun je hier nog veel meer doneren dan alleen kleding. Ook jouw bedtextiel en handdoeken zijn hier van harte welkom. De textiel wordt verzameld en gesorteerd op kwaliteit. Een gedeelte van de textiel wordt gratis weggegeven aan mensen die dit niet kunnen betalen, zowel in binnen- als buitenland. De overige textiel wordt verkocht aan sorteercentra. Met de opbrengst kunnen ze hun overige projecten financieren. Voor meer informatie over hun inzamelingen of voor het vinden van een locatie bij jou in de buurt, kun je een kijkje nemen op de website van ReShare.

Stichting DierenLot

koffiedik

De Stichting DierenLot zamelt textiel in voor het ondersteunen van hun activiteiten. Een deel van de ingezamelde textiel verkopen zij, maar handdoeken en lakens kunnen ze altijd goed gebruiken voor de dierenhulpcentra. Op de website van Stichting DierenLot vind je een overzicht van alle inzamelpunten in het land.

Kledingbank

handdoeken

Bij een Kledingbank kun je veel meer doneren dan alleen kleding. Ook bedtextiel en badtextiel is van harte welkom. De Kledingbanken in ons land verzamelen deze spullen en verdelen deze vervolgens onder mensen die het financieel niet kunnen bolwerken. Er is niet één overkoepelende organisatie, maar door het hele land vind je zelfstandig opererende Kledingbanken die textiel innemen, uitzoeken en verdelen. Informeer eens bij jou in de buurt voor de mogelijkheden.

Sam’s Kledingactie

handdoeken

Door het hele land organiseert Sam’s Kledingactie inzamelingen van textiel, zowel kleding als huishoudtextiel. De organisatie verzamelt textiel, sorteert dit en recycled of doneert het textiel. Zo hebben zij in het verleden handdoeken gedoneerd aan Zeehondencreche Pieterburen en kleding gedoneerd voor projecten van Cordaid. Met de doorverkoop en de recycling zamelen ze geld in voor projecten van onder andere Cordaid. Op de website van Sam’s Kledingactie vind je meer informatie over de projecten die zij ondersteunen en de inzameling van het textiel.

Ben je op zoek naar nog meer mooie inzameldoelen voor andere spullen? Lees dan ook zeker deze artikelen:

3 gedachten over “5 mooie inzameldoelen voor handdoeken”

  1. Dit heb ik al vaker gelezen over dierenasiels en dierenopvangcentra … maar na heel veel telefoobtjes weet ik het zeker: geen hond die ze wil hebben. Dan maar de textielcontainer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *