Help me

Leestip: Help me!

Na een drukke verhuizing en het uitlezen van het boek ‘Groene leugens’ was ik op zoek naar wat luchtiger leesvoer voor december. In de boekhandel stuitte ik op het boek ‘Help me!’: een boek over zelfhulpboeken en een persoonlijke ontdekkingsreis. Ik ben gek op zelfhulpboeken en een verhaal met een nodige dosis humor en zelfrelativering is altijd een succes. Ik begon dus met veel plezier aan ‘Help me!’ en ik heb het verhaal in een paar dagen verslonden. Een echte aanrader voor iedereen die worstelt met zichzelf en zich afvraagt hoe effectief die zelfhulpcultuur nu eigenlijk is.

Het boek ‘Help me!’ is geschreven door Marianne Power, een Engelse journaliste van Ierse komaf. Ze schrijft in het dagelijks leven voor diverse kranten en tijdschriften over uiteenlopende onderwerpen en ‘Help me!’ is haar eerste boek. Het boek verscheen dit jaar in de winkels, maar is zo’n succes dat het boek in meer dan 20 landen is uitgebracht en de filmrechten zijn ook al verkocht. Ik verheug me nu al op de film!

Het boek is een persoonlijke ontdekkingstocht van Marianne Power in de wereld van zelfhulp. Alhoewel Marianne Power het, zo op het eerste gezicht, goed voor elkaar heeft in het leven, is ze in veel opzichten erg ontevreden. Haar financiën zijn niet op orde, ze is als de dood voor mannen, ze is ontevreden over haar uiterlijk en ze drinkt systematisch teveel. Omdat ze korte metten wil maken met al deze factoren die haar remmen in het leven, besluit ze een experiment aan te gaan. Ze zal een jaar lang elke maand leven volgens de filosofie van een populair zelfhulpboek. Hoe zal het haar vergaan als ze eens écht de adviezen in de haar zo geliefde boeken zou opvolgen? 

Het experiment begint heel succesvol, maar al snel ontdekt Marianne Power dat je niet oppervlakkig en vrijblijvend kunt blijven met deze adviezen als je echt wilt veranderen. Het gevolg is een intense reis door zelfhulpland en door haar eigen gevoelens, aannames, financiën en sociale leven. Aan de hand van boeken als ‘Niet durven, toch doen!’ van Susan Jeffers, ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey, ‘De kracht van het Nu’ van Eckhart Tolle en ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown leert ze meer over zichzelf en haar leven dan ze had verwacht of gehoopt. 

Het boek ‘Help me!’ van Marianne Power is algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com. Het boek is ook als ebook verkrijgbaar. Wil je meer weten over haar challenge? Breng dan ook zeker een bezoek aan de website Help Me! die Marianne Power heeft opgezet voor het project.

Dit artikel bevat affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.  

2 gedachten over “Leestip: Help me!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *