goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #88

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Zero waste thuisbezorgingsdienst Loop

Het meest spraakmakende nieuws van deze week is zonder twijfel de aankondiging van Loop: een circulair winkelplatform waar mensen hun dagelijkse boodschappen kunnen bestellen in herbruikbare verpakkingen. Het platform is een samenwerking tussen Unilever, P&G en PepsiCo en daarmee is ook direct het bereik en de impact gigantisch! Het platform wordt dit jaar gelanceerd in Amerika en in Frankrijk. Mensen kunnen hun dagelijkse boodschappen van hun favoriete merken bestellen en deze worden in functionele, herbruikbare verpakkingen thuis afgeleverd. Als de verpakkingen leeg zijn, kunnen deze gewoon weer worden meegegeven aan de bezorger en kunnen deze zelfs automatisch weer worden bijgevuld. De verpakkingen worden gereinigd en weer opnieuw gevuld en gebruikt. Zo wordt boodschappen doen in één klap enorm verduurzaamd door partijen waarvan ik het toch niet zo snel had verwacht. Het platform wordt in de lente van 2019 gelanceerd en ik zal de ontwikkelingen op de voet volgen!

HEMA werkt aan een vegan rookworst

HEMA

Dat ook rookworsten niet per definitie meer van vlees hoeven te worden gemaakt, lieten Unox en De Vegetarische Slager vorig jaar al merken toen zij allebei hun eigen variant van de vegetarische rookworst introduceerden. Dat leidde tot veel verzoeken aan het adres van HEMA om hun populaire rookworst ook aan te bieden in een vega(n) variant. Aan al deze verzoeken werd deze week gehoord gegeven op Twitter. In een bericht liet de servicedesk van HEMA weten te werken aan een vegan variant van de rookworst, al laat het nog even op zich wachten omdat ze het goed willen doen. Wanneer de vegan rookworst beschikbaar zal zijn, is niet bekend, maar ik houd jullie op de hoogte.

Politiebonden dringen aan op vuurwerkverbod

vuurwerk

Al zolang ik me kan herinneren was er een kleine groep mensen in ons land erg vocaal over het afsteken van vuurwerk rondom Oud & Nieuw. Alhoewel ze valide punten maakten, leek hun protest weinig effect te hebben. Elk jaar wordt er vuurwerk afgestoken en de populariteit is onverminderd. Toch lijkt de groep mensen die pleit voor een verbod op consumentenvuurwerk steeds groter te worden. Deze week was in de kranten te lezen dat ook de politiebonden aandringen op een vuurwerkverbod. Ze zijn van mening dat het kabinet een verbod op siervuurwerk voor consumenten in heroverweging moet nemen nadat uit een rapportage bleek dat het aantal incidenten en het vuurwerkgeweld niet afneemt, maar juist toeneemt, ondanks diverse maatregelen. Met dit verzoek hopen ze taboes te doorbreken en toe te werken naar meer veiligheid voor hulpverleners. Ik ben het er helemaal mee eens en ik ben blij dat steeds meer organisaties zich inzetten voor een regionaal of landelijk verbod.

Too Good To Go x Jumbo

Too Good To Go

De handige app Too Good To Go is sinds de lancering vorig jaar enorm populair in ons land. Dit platform verbindt consumenten met winkels, restaurants en hotels om zo overtollig voedsel tegen gereduceerd tarief te verkopen om verspilling te voorkomen. De nieuwste samenwerking van dit mooie platform is met de supermarktketen Jumbo. Deze week lanceerden zij de Magic Box is 13 winkels bij wijze van pilot gedurende een maand. In deze box biedt de supermarkt diverse producten aan die ze willen redden van de verspilling. De inhoud varieert per moment en per winkel, maar de prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde. Wil je ook een Magic Box bestellen en voedselverspilling tegengaan? Dan kun je terecht bij de elf vestigingen van Jumbo in Amsterdam, de Jumbo City in Groningen en de Jumbo Wageningen.


Bron foto 2: HEMA
Bron foto 4: Too Good To GoThere are no comments

Add yours