goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #87

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Food in the Nude

groente

Deze week las ik een ontzettend leuk bericht over de ‘Food in the Nude’ actie van een Nieuw Zeelandse supermarktketen. Deze supermarkt besloot de plastic verpakking om hun verse groente en fruit weg te laten. In goed overleg met de leveranciers werden de versproducten geleverd zonder plastic verpakking. Dit om het verbruik van plastic in het algemeen terug te dringen, maar ook om de foodbeleving in de winkels te verhogen voor klanten. En het werkt! De supermarkten rapporteren een toename van de verkoop van versproducten, soms wel van 300%. Als dat geen extra incentive is voor winkels om het plastic terug te dringen, dan weet ik het ook niet meer.

De Snelle Gezinskrat

De Snelle Gezinskrat

Onlangs tipte ik een abonnement op De Krat als een manier om eenvoudig gezond en duurzaam te eten. Elke week ontvang je thuis een krat gevuld met heerlijke lokale seizoensingrediënten om allerlei smakelijke gerechten van te maken. Sinds deze week heeft De Krat een nieuw product toegevoegd aan het aanbod, namelijk de Snelle Gezinskrat. In deze nieuwe krat vind je drie gezonde, lekkere en ook kindvriendelijke maaltijden voor het gezin. Eén gerecht is al kant-en-klaar en kun je zo de oven inschuiven, één gerecht zet je binnen een half uur op tafel en een gerecht is voor wanneer je tijd en zin hebt om lekker in de keuken te staan. Zo kun je zelf de week indelen en altijd iets gezonds op tafel zetten dat (hopelijk) ook in de smaak zal vallen bij de kleintjes, al is dat natuurlijk altijd even afwachten, weet ik uit ervaring. Meer informatie over de nieuwe Snelle Gezinskrat vind je op de website van De Krat.

Een plastic walvis in de Catharijnesingel

plastic

Sinds deze week kun je tijdens een bezoek aan Utrecht de plastic walvis in de Catharijnesingel bewonderen. Deze walvis, gemaakt van plastic zwerfafval uit de zee bij Hawaï, is maar liefst elf meter hoog! Het kunstwerk heet Skyscraper en is ontworpen door het Amerikaanse bureau StudioKCA. De makers willen met het kunstwerk aandacht vragen voor de plastic soep in de oceaan. De plastic walvis is de komende 6 maanden te bewonderen in Utrecht en daarna reist het door naar Parijs om daar tentoongesteld te worden en aandacht te vragen voor dit probleem.

CO2-besparende tool van RTL nieuws en Milieu Centraal

duurzame investeringen in huis om energie te besparen

Dat duurzaamheid nu definitief op de agenda staat bij veel mensen, organisatie en overheden werd afgelopen week duidelijk toen RTL Nieuws, in samenwerking met Milieu Centraal, een handige tool lanceerde om zelf te berekenen als consument hoe je de meeste CO2 uitspaart. Met de vraag ‘Wat kun je zelf het beste doen voor het milieu?’ moedigen ze mensen aan om zelf, met behulp van deze tool, onderzoek te doen naar de maatregelen waarmee men CO2 kan besparen in huis. De tool biedt de mogelijkheid om twee maatregelen met elkaar te vergelijken om zo te zien wat het meeste effect heeft qua uitstoot. Nu zijn er natuurlijk effectievere tools beschikbaar, maar dit maakt wel op ludieke wijze duidelijk waarmee mensen de grootste stappen kunnen zetten. Een mooi initiatief!There are no comments

Add yours