goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #86

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De Week van de Circulaire Economie 2019

circulaire economie

Vanaf aankomende maandag start de 4e editie van de Week van de Circulaire Economie.
Tijdens deze landelijke themaweek staat de opmars van circulair ondernemen centraal en openen diverse organisaties en bedrijven die circulair ondernemen hun deuren voor geïnteresseerden. Wil je alles weten over het hergebruiken van grondstoffen en het verminderen van afval als onderneming, overheid of als particulier? Dan is deze themaweek een echte aanrader! Op de website van de Week van de Circulaire Economie vind je een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in deze week. Zo organiseert Rijkswaterstaat enkele bijeenkomsten en kun je een kijkje nemen in de Amsterdamse haven. Ook kun je een kijkje achter de schermen nemen bij circulair paviljoen Circl in Amsterdam of bij circulair restaurant The Green House in Utrecht. Woon een ontbijtsessie ‘Verklein je plastic voetafdruk’ bij of doe mee met de ‘Tour du Poep’ in Leeuwarden. Er is genoeg te doen en veel activiteiten zijn helemaal gratis. Schrijf je wel op tijd in om verzekerd te zijn van een plekje.

Ter Marsch lanceert een 100% plantaardige burger

Ter Marsch plantaardige burger

Steeds meer restaurants zetten plantaardige gerechten op hun menu, zo ook de grote burgerrestaurants in ons land. Onlangs zette Thrill Grill al een plantaardige burger op het menu en deze week maakte het populaire burgerrestaurant Ter Marsch & Co bekend dat zij hun 5 jarig jubileum vieren met de lancering van een 100% plantaardige burger. De burger is tot stand gekomen in samenwerking met Moving Mountains, een Britse specialist op plantaardig gebied, en is toepasselijk de Natural Happiness genoemd. De burger lijkt qua structuur op een rundvleesburger en bestaat uit een briochebol uit eigen keuken, belegd met gepofte rode biet, honingtomaat, mosterd, komkommer Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Vegan is de hamburger met kaas dus niet, maar de burger zelf is wel 100% plantaardig. Als je het vraagt, zullen ze bij Ter Marsch de burger vast wel voor je willen veganizen. Je kunt de nieuwe burger proeven in het restaurant van Ter Marsch & Co aan de Witte de Withstraat 70 in Rotterdam.

De Female 2020

muziek

Het is algemeen bekend dat vrouwen over het algemeen niet zo goed vertegenwoordigd zijn in het bedrijfsleven, de politiek en de muziekbusiness. Dat werd vorige maand ook weer pijnlijk duidelijk in de Top 2000, waarin minder dan 10% van de opgenomen nummers van vrouwen afkomstig was. Toen men hierover in gesprek ging met producent en DJ Ronald Molendijk (ugh!) bij RTL Boulevard, stelde hij doodleuk dat vrouwen gewoon minder snel goede muziek maken en minder ‘senang’ zijn in de studio. Alhoewel het ‘maar’ RTL Boulevard is en het ‘maar’ Ronald Molendijk is, is het wel tekenend voor een groter probleem. Dat vond ook Adriaan Pels, eigenaar van muzieklabel At Ease. Hij stelde, als tegenreactie, een nieuwe lijst op, de Female 2020. Een lijst bestaande uit alleen maar nummers van vrouwelijke muzikanten. Hij maakte met collega’s uit de muziekindustrie een voorselectie van 3333 nummers om te laten zien hoeveel mooie muziek er is gemaakt door vrouwen. Op de website van At Ease kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete nummers en zo wordt de uiteindelijke lijst vastgesteld. Adriaan Pels stelt namelijk dat de slechte vertegenwoordiging van vrouwen in de Top 2000 komt door de voorselectie van Radio 2. Door de voorselectie te veranderen, kan ook de samenstelling van de lijst drastisch worden veranderd. Ik ben enorm fan van het initiatief en dit ludieke tegengeluid!

The Mom Academy is live

praktisch minimaliseren met kinderen

Na maandenlang afwachten is het nu eindelijk zover: The Mom Academy is live! Nu hoor ik je denken ‘de watte?’. The Mom Academy is een online platform waar moeders (en natuurlijk ook andere geïnteresseerden) terecht kunnen voor het volgen van cursussen en masterclasses over uiteenlopende onderwerpen die gerelateerd zijn aan zwangerschap, opvoeden, huishouden, financiën en nog veel meer. Ik vind de livegang vooral heel spannend omdat ik ook 2 cursussen heb geschreven voor het platform. Ik ben verantwoordelijk voor de cursussen ‘Afval verminderen met kinderen’ en ‘Praktisch minimaliseren met kinderen’. Neem vooral een kijkje op The Mom Academy om het aanbod te bekijken. Vanavond vanaf 20.00 uur kun je op de Facebookpagina van The Mom Academy kans maken op een gratis cursus in het aanbod tijdens een live event van oprichtster Astrid Mucaj-van Hoesel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *