goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #85

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Korting bij meebrengen eigen beker is een succes

Zuperzozial Cruising Travel Mug

Enkele maanden geleden maakte NS bekend dat reizigers voortaan worden aangemoedigd om hun eigen beker mee te nemen om zo het plastic afval te verminderen. Om dit te stimuleren, ontvangen klanten sinds die tijd een korting van € 0,25 in 200 stationswinkels, waaronder Kiosk, Julia’s en AH to Go, op hun warme dranken. De actie blijkt een groot succes te zijn. Sinds oktober zijn er al 60.000 drankjes in eigen bekers getapt en er zijn dus ook zoveel plastic bekers bespaard!

Vegan Junk Food Bar Downtown geopend

Vegan Junk Food Bar

Sinds de opening van de allereerste vestiging van de Vegan Junk Food Bar in Amsterdam in 2017 is de hotspot een daverend succes. Hier geniet je van je favoriete junkfood, maar dan helemaal vegan! Of je nu zin hebt in een burger, een kapsalon, patat, bitterballen of nachos: het kan hier allemaal. Na de eerste vestiging aan het Staringplein opende er al snel twee nieuwe vestigingen in de stad. Eind december de vierde vestiging van de VJFB geopend in de Reguliersdwarsstraat. Een perfecte locatie, want tijdens of na het uitgaan hebben mensen gegarandeerd honger. Deze nieuwe vestiging heeft dan ook zeer ruime openingstijden, doordeweeks tot 01.00 uur en in het weekend tot 03.00 uur, en serveert ook cocktails voor de liefhebbers.

Een vleesloze toekomst volgens De Volkskrant

vegan burger

Dacht je dat vegetarisme en veganisme al hot waren in 2018, bereid je dan maar voor. De verwachting is dat plantaardig eten in 2019 helemaal zal aanslaan bij het grote publiek! De Volkskrant neemt hier alvast een voorsprong op door het jaar te beginnen met een hele online vega-special. In dit speciale online katern lees je inspirerende verhalen over de vleesloze toekomst en worden diverse recepten en producttesten gedeeld. De special is hier te downloaden.

Lidl is van het gas af

zero waste winkelen bij Lidl

Deze week maakte supermarktketen Lidl bekend dat al hun filialen in Nederland vanaf nu van het gas af zijn. De aardgasaansluiting in de winkels is vervangen door een elektrische warmtepomp. Het laatste filiaal dat van het gas werd afgesloten was een vestiging van de supermarkt in Rotterdam. Hiermee is Lidl de eerste grote supermarkt in Nederland die deze maatregel heeft doorgevoerd op landelijke schaal.There are no comments

Add yours