cadeaumand

10 tips voor zelfgemaakte cadeaumanden

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is alweer bijna december. Dit is voor bijna iedereen een drukke maand met veel gezellige feestdagen, maar ook veel verplichtingen en verwachtingen. Onze overvolle agenda’s en de cadeauverplichtingen maken deze feestdagen tot onnodig stressvol. Daarnaast stromen de winkelstraten elke december ook weer vol met gespannen shoppers die heel graag hét ultieme cadeau willen vinden voor hun geliefden. Onzin natuurlijk, want hét ultieme cadeau is niet elk jaar te vinden en zeker niet in zo’n overspannen staat. Wat mij betreft blijft het mooiste cadeau iets waar iemand zorg en aandacht aan heeft besteed en dat heeft zeker niets te maken met de winkelwaarde. Laten we het dit jaar eens anders aanpakken en teruggaan naar de essentie en ons niet storten op het doelloos consumeren. Laten we eens, in plaats van de winkels leeg kopen, met zorg en aandacht echt iets maken voor de mensen die het belangrijkst zijn in ons leven. Een zelfgemaakt cadeau spreekt namelijk boekdelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is voor iedereen in jouw leven wel iets moois te maken, van badzout tot een fotoboek en van een knuffeldier tot een wandhanger. Ik deel in deze reeks, in aanloop naar de feestdagen, een aantal leuke zelfmaakideeën. Vandaag deel ik 10 tips voor leuke zelfgemaakte cadeaumanden: hét ideale cadeau voor als je niet zeker weet wat je iemand moet geven en de tijd begint te dringen. Koop simpelweg een mooie mand en vul deze met leuke spullen binnen een bepaald thema. 

#1 Spa kit

Sta je graag in de keuken om zelf te experimenten met beautyrecepten? Maak dan een mooie mand met lekkere zelfgemaakte verzorgingsproducten! Zo’n DIY spa kit, zoals deze van Almost Makes Perfect, is het ideale cadeau voor iemand die wel wat ontspanning en tijd voor zichzelf kan gebruiken. 

#2 Lokaal lekkers

keuken

Wil je een familielid of vriend(in) graag kennis laten maken met een duurzame en lokale manier van eten? Geef ze dan een mooie mand met lokaal lekkers om te proeven. Iedere regio heeft telers en producenten van mooie producten van eigen bodem en in zo’n mand heb je een fantastische gelegenheid om al deze producten cadeau te geven. Voeg eventueel nog een cadeaubon toe voor een boerderijwinkel of een fijn lokaal restaurant. 

#3 Sangria pakket

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou heel erg blij worden van dit leuke sangria pakket van Fantabulosity. Vul een leuke tap met de ingrediënten en een superrecept voor sangria en je zit gebakken met dit leuke cadeau.

#4 Movie Night Pakket

Soms is het met de feestdagen ook gewoon heel fijn om even een knusse avond in te lassen met het gezin, zonder alle poespas, bezoekjes en uitgebreide diners. Dan is zo’n movie night pakket natuurlijk ideaal! Vul een mand met een favoriete film, lekkere snacks, popcorn, comfortabele sloffen en alles wat je mogelijk nodig zult hebben voor een gezellig avondje. Op Hoosier Homemade vind je inspiratie. 

#5 Warme Chocolademelkpakket

Wat past er nu meer bij deze koude dagen dan een grote mok met warme chocolademelk? Maak een leuke cadeaumand, zoals deze van Maison de Pax, met daarin alles wat er nodig is voor een écht lekkere warme chocolademelk. Vul de mand met een mok, melk, chocolade, kruiden, slagroom en natuurlijk mini marshmellows. 

#6 Bakkerspakket

Heb jij een familielid dat niets liever doet dan bakken? Maak hem of haar dan helemaal gelukkig deze Kerst met een mooi pakket vol met bakkersbenodigdheden. Investeer in goede materialen die niet mogen ontbreken in de keuken, zoals deegvormen, een bakmat, een deegroller, spatels en natuurlijk een aantal mooie ingrediënten om direct mee aan de slag te gaan. Je vindt inspiratie op Darling Doodle Design, maar laat vooral ook je creativiteit de vrije loop. 

#7 Hobbypakket

breien

Wil je een cadeaumand samenstellen voor iemand die fan is van haken, breien, borduren of een andere creatieve activiteit? Laat je dan op Pinterest volop inspireren. Vul een mooie mand of een doos met alle benodigdheden voor een project. Denk hierbij aan brei- of haaknaalden, garen, een leuk patroon en andere onmisbare accessoires. 

#8 Relaxpakket

Heeft iemand een zwaar jaar achter de rug of een uitdaging voor de boeg? Maak dan een heerlijk relaxpakket voor diegene. Vul de mand met mooie verzorgingsproducten, warme sloffen, een fles wijn, een reep chocola: wat je ook kunt bedenken om diegene blij te maken. 

#9 Kerstmand

Het is tenslotte Kerst, dus een mand gevuld met dingen die typisch kerstig zijn mag niet ontbreken. Hét ideale cadeau wanneer je echt niet weet wat je mee moet nemen voor iemand omdat iedereen wel blij te maken is met een mand vol leuke kerstornamenten, een mooie kerstster, een warme deken, een fles sterke drank, de benodigdheden voor warme chocolademelk en een kerststol. Op Persia Lou vind je een leuk voorbeeld, maar vul de mand vooral met dingen die jij leuk vindt om te geven.

#10 IJsthee pakket

ice tea

Okee, het is misschien niet helemaal in het seizoen, maar ik vind dit ijsthee pakket van Moodkids zo leuk! Met een handige limonadetap en daarin alle benodigdheden voor heerlijke zelfgemaakte ijsthee doe je iedereen een plezier.

Wil je graag meer tips voor zelfmaakcadeaus? Neem dan zeker ook een kijkje bij deze artikelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *