goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #81

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Oostenrijk verbiedt de plastic tas

plastic tas

De regering in Oostenrijk heeft besloten om per 2020 de plastic tas volledig in de ban te doen. Het gaat hierbij om alle plastic tassen met hengsels of gaten waar je je hand doorsteekt, dus ook de dunne tasjes die je veel op de markt en in supermarkten ziet. Met deze maatregel is Oostenrijk het derde land in de EU, na Frankrijk en Italië, dat plastic tassen in de ban doet. Wanneer volgt Nederland?

Luxemburg maakt openbaar vervoer gratis

trein

Vanaf aankomende zomer kunnen mensen in Luxemburg gratis met de trein, bus en tram. De minister-president Xavier Bettel maakte deze week bekend dat Luxemburg, als eerste land ter wereld, het openbaar vervoer gratis zal maken. Er is hiertoe besloten omdat Luxemburg Stad al jaren lijdt onder verkeersopstoppingen door forenzen en het grote aantal inwoners. Om deze drukte te verminderen en en omdat de regering heeft besloten om meer aandacht te besteden aan het milieu is ervoor gekozen om het openbaar vervoer gratis te maken. Ik vind het een fantastische zet en alhoewel Luxemburg een relatief klein land is waar dit efficiënt kan worden doorgevoerd, geloof ik zeker dat ook in andere landen dit soort maatregelen mogelijk zijn.

SUGO Pizza deelt uit

SUGO pizza

Op woensdag 12 december opent de populaire SUGO Pizza een nieuwe vestiging in Eindhoven. SUGO staat bekend om hun handgemaakte pizza’s met het lichte en luchtige deeg. Om deze nieuwe vestiging te vieren zullen zij tijdens de opening hun signature pizza’s gratis uitdelen! Tussen 17.00 uur en 18.00 uur kunnen liefhebbers kennismaken met de kenmerkende vierkante pizza’s van SUGO aan de Nieuwstraat 20 in Eindhoven.

Het Gouden Windei 2018

Gouden Windei

De verkiezing voor het meest misleidende voedingsproduct van 2018, de Gouden Windei Verkiezing, is weer van start. Deze jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door Foodwatch, nomineert jaarlijks enkele producten die door misleidende verpakkingen of reclames de consument op het verkeerde been zetten. De verkiezing is al jaren een succes en mede door deze actie hebben diverse producenten hun producten aangepast. Dit jaar zijn er 8 producten genomineerd die niet waarmaken wat ze beloven, waaronder Venco Honingdrop, AH Zoete Aardappelpuree, Coca-Cola Smartwater en Conimex Gembersiroop. Op welk misleidend product ga jij stemmen?

Chanel gaat cruelty-free

Fashion

Het grote en invloedrijke modehuis Chanel maakte deze week bekend dat ze geen bont en dierenhuiden meer zullen gebruiken in al hun toekomstige collecties. Chanel volgt met dit besluit populaire modehuizen als Gucci, Armani, Calvin Kein, Burberry, Michael Kors en Versace, die eerder al aangaven dierlijke materialen in de ban te doen. Ze zijn zeker nog niet de laatste, maar met zoveel bekende namen die deze stap zetten, kunnen overige modehuizen niet achterblijven, toch?

Een vegan burger bij Thrill Grill

grill

Vorige week heeft Lisa van Lisa Goes Vegan in samenwerking met Beyond Meat een heuse vegan burger gelanceerd bij burgerrestaurant Thrill Grill, het restaurant van Robert Kranenborg. Voorheen was er bij Thrill Grill weinig te beleven voor vegetariërs en veganisten, maar Lisa hoopt met haar burger juist op deze plek mensen kennis te laten maken met de hedendaagse plantaardige opties. De burger heet Lisa’s Vegan Thriller en is gemaakt met de burger van Beyond Meat. Hun burger is op basis van erwten en bietjes en hij schijnt heel lekker en ‘vlezig’ te zijn. Hebben jullie deze burger al geproefd?

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #81”

  1. Ja, ik proefde de Beyond Meat burger al! Heel vlezig inderdaad, dat hebben ze goed geïmiteerd. Zelf hoef ik niet per se vlezige alternatieven, maar mijn vriend is superfan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *