Dat is pas goed nieuws! #80

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Geen wegwerpplastic meer bij PLUS

plastic bestek

Supermarktketen PLUS maakte deze week bekend dat ze vanaf de zomer 2019 geen plastic wegwerpservies meer zullen verkopen. Ze zullen dit assortiment vervangen door herbruikbare borden, kommen, bekers en bestek. Hiermee is PLUS de eerste supermarkt die de wegwerpproducten op deze manier in de ban doet. Goed bezig PLUS!

De honderdste Recycle Sint

Recycle Sint

Er zijn talloze manieren om een duurzamere Sinterklaas te vieren. Eén manier die steeds populairder wordt is het vieren van Sinterklaas met tweedehands cadeaus. Deze kun je natuurlijk zelf via een kringloopwinkel aanschaffen, maar nog leuker is het om een speelgoedruilmarkt te bezoeken. De organisatie Recycle Sint heeft het concept van de lokale speelgoedruilmarkt bedacht als tegenhanger voor de overconsumptie. Op deze markt kunnen mensen hun oude speelgoed ruilen voor het speelgoed dat andere mensen hebben meegenomen. De markt is een groot succes: op 1 december vindt de honderdste ruilmarkt plaats en naar verwachting wordt daar het 35.000ste stuk speelgoed geruild! Mooi om te zien dat ruilen steeds populairder wordt!

Gratis water tappen in Arnhem

10 duurzame hacks

Op steeds meer plekken in Nederland kun je gratis water tappen met je eigen waterfles. Onlangs werd bekend gemaakt dat de NS stations door het hele land zullen worden uitgerust met watertappunten, maar ook steeds meer steden plaatsen deze punten. Zo ook Arnhem. Vanaf volgend jaar zullen inwoners en bezoekers van de stad op 7 plekken in de binnenstad gratis water kunnen tappen. Op deze manier willen ze het kopen van plastic flessen met water actief ontmoedigen. De watertappunten worden geplaatst bij het station Arnhem Centraal, op het Willemsplein, bij gebouw Rozet, op het Velperplein, bij het Focus Filmtheater, aan de Rijnkade en op de kop van de Markt of aan de noordzijde van de Turfstraat.

De Partij voor de Dieren doet aangifte tegen VVD-fractievoorzitter Dijkhoff

ballonnen

Vorige week zaterdag liet VVD-fractievoorzitter Dijkhoff 500 ballonnen op tijdens het VVD-congres om op ‘ludieke’ wijze te reageren op het verwijt dat de VVD teveel proefballonnetjes op zou laten. Heel veel mensen waren niet gecharmeerd van deze actie. Met de kennis van deze tijd is het oplaten van ballonnen op deze schaal (en vanuit een organisatie die beter zou moeten weten) echt not done. Dat is ook waarom kamerlid Teunissen van de Partij voor de Dieren heeft besloten aangifte te doen tegen Dijkhoff. Een aangifte zoals deze is ongekend, maar het werd wat mij betreft hoog tijd dat iemand op zo’n manier actie zou ondernemen en een statement zou maken tegen dit soort milieuvervuilende acties.

Bron foto 3: Recycle Sint

2 gedachten over “Dat is pas goed nieuws! #80”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *