eucalyptus

10 unieke ervaringen om cadeau te doen

Op de één of andere manier lijkt Kerstmis je altijd te overvallen. Het ene moment is het nog begin december en lijk je alle tijd van de wereld te hebben, maar één keer knipperen en het is de dag voor Kerst en je hebt nog een heel kerstdiner voor te bereiden en een heleboel cadeaus om te regelen. Ieder jaar neem jij je voor om dit jaar écht goed voorbereid de feestmaand in te gaan, maar elk jaar loopt dit in de soep. Geen nood: ik help je vandaag met 10 ideeën voor unieke ervaringen om cadeau te doen. Het is namelijk niet nodig om altijd maar iets nieuws of iets fysieks cadeau te doen. Een mooie ervaring kan zoveel meer betekenen dan het zoveelste item in huis en geeft echt aan dat je goed over het cadeau hebt nagedacht en graag iets waardevols wilt geven.  

#1 Een etentje

diner

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind uit eten gaan het allerleukste dat er is. Vooral als het samen met mijn partner of met mijn zusje is. We kunnen uren kletsen onder het genot van lekker eten en drinken en je maakt zo echt tijd voor elkaar. Daarom vind ik een etentje ook een fantastisch iets om cadeau te doen. Je schenkt niet alleen een fijne maaltijd, maar ook jouw onverdeelde aandacht. Je kunt iemand trakteren op een diner, maar ook op een brunch of lunch of een fijne borrel. Geef er vooral een persoonlijke invulling aan. Er zijn diverse cadeaukaarten te koop die in te wisselen zijn bij restaurants in het hele land, maar als je het leuk vindt, kun je ook zelf een cadeaubon maken. Wel zo persoonlijk en makkelijk!

#2 Museumkaart

museum

Wil je een cultuurliefhebber een groot plezier doen? Trakteer ze dan op een museumkaart. Dit kan een museumjaarkaart zijn, maar ook een ticket voor een specifiek museumbezoek in binnen- of buitenland. Zo trakteer je iemand op iets waar ze zelf misschien minder snel hun geld aan uitgeven.

#3 Escaperoom

escape room

Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar het lijkt mij zó tof om eens een escaperoom te doen met een gezelschap! Hoe leuk is het om samen te puzzelen op allerlei raadsels om zo te ontsnappen uit een gevangenis, laboratorium, hotelkamer of fabriek? Ook dit is weer een cadeau waarmee je iemand niet alleen een leuke ervaring, maar ook jouw tijd en aandacht geeft. Er zijn tegenwoordig escaperooms door het hele land en in allerlei thema’s, dus gegarandeerd dat je iets leuks vindt in jouw regio. 

#4 Concertkaartjes

concert

Alhoewel ik tegenwoordig nauwelijks nog concerten bezoek, was ik vroeger gek op festivals en concerten. Je kon mij dan ook niet blijer maken dan met een kaartje voor een toffe band of singer-songwriter. Ik kan iedereen dan ook van harte aanbevelen om een muziekliefhebber te verblijden met een concertkaartje voor één van zijn of haar favoriete artiesten of concerten. En als je twee kaarten koopt, maak je er gelijk een gezellig uitje van.

#5 Een bezoek aan een speeltuin of pretpark

speeltuin

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor een kind dat alles al lijkt te hebben? Maak dan een mooie kaart met een afbeelding van zijn of haar favoriete speeltuin, pretpark of een leuke natuurspeelplaats in de buurt. Kinderen vinden het sowieso fantastisch om eropuit te gaan en de belofte van zo’n leuk uitje zal zeker in de smaak vallen. Zo heb je een ontzettend leuk cadeau zonder daar iets fysieks voor te hoeven geven.

#6 Een cursus of workshop

pottenbakken

Het is altijd leuk om iemand een nieuwe ervaring te schenken. Dat kan een bezoek aan een museum, een concert of een restaurant zijn, maar natuurlijk ook een interessante cursus of workshop. Kies iets uit waarvan je bijna zeker weet dat het in de smaak zal vallen en je doet iemand een ontzettend leuke nieuwe vaardigheid cadeau. Hoe tof is dat?

#7 Stedentrip

parijs

Wil je iemand een iets groter cadeau geven? Overweeg dan een leuke stedentrip als ervaring cadeau te doen. Dat kan een stedentrip in eigen land zijn, maar ook een reisje naar een leuke stad in Europa. Met een paar leuke activiteiten op de agenda en een hotelovernachting (of twee) waan je je echt even helemaal weg en daar doe je iemand anders een groot plezier mee. 

#8 Sportactiviteit

klimmuur

Ik geef het toe: ik ben niet zo erg sportief aangelegd. Iemand een sportactiviteit cadeau doen, komt dan ook niet zo snel in mij op. Maar voor iemand die erg sportief en actief is, is een leuk uitje naar een klimmuur, een zwembad, een outdoorsportcentrum, een indoor skibaan of een middagje kleiduivenschieten wel erg leuk. Er zijn ontzettend veel leuke sportcentra en -voorzieningen in ons land, dus informeer eens in jouw buurt en wie weet wat voor leuk cadeau je kunt bedenken.

#9 Naar het theater

theater

Nog een leuk uitje om samen met iemand te doen: naar het theater. Elke stad heeft wel een theater waar allerlei leuk voorstellingen voor jong en oud worden gegeven. Informeer eens naar het programma voor de komende tijd en reserveer kaartjes voor een leuke voorstelling. Dat kan een cabaretvoorstelling zijn, maar ook een toneelstuk, ballet of een intiem concert. Beperk je trouwens niet tot de lokale theaters: een kaartje voor een leuke film, musical of andere voorstelling is ook ontzettend leuk!

#10 Wijnproeverij

wijn gezondheid

Liefhebbers van wijn kun je zeker verblijden met een gezellige wijnproeverij ergens in het land. Er zijn diverse wijncafés, wijnlokalen en wijnverkopers die op regelmatige basis een proeverij organiseren voor liefhebbers. Zo maak je kennis met nieuwe soorten en leer je ook nog wat bij. Voor liefhebbers van bier, chocolade, thee of koffie zijn er tegenwoordig trouwens ook steeds meer proeverijen te boeken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *