goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #84

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

De winnaar van het Gouden Windei 2018

Coca-Cola Smartwater
Deze week werd de winnaar van het Gouden Windei 2018 bekendgemaakt, de verkiezing voor het meest misleidende product van het jaar. Het publiek verkoos met 30% van de stemmen Coca-Cola Smartwater als het meest misleidende product van 2018. Als tweede in de verkiezing eindigde de honingdrop van Venco en op de derde plaats staat Aldi Cullinella Olijf. In totaal stemden 12 duizend mensen in deze verkiezing en al deze aandacht leidt natuurlijk tot ongemak bij de producenten. Ook dit jaar zijn er dan ook 5 van de 8 kandidaten die beterschap beloven en hun verpakkingen of producten zullen aanpassen. Dat is nog eens een geslaagde actie!

Hergebruik van oude politiekleding

politie

Je zult verbaasd staan van alle producten die na hun gebruiksduur worden verbrand. Hele kledingcollecties belanden in de oven en ook onze eigen politie koos er tot voor kort voor om oude politiekleding te verbranden. Enerzijds begrijpelijk, ze willen misbruik van de materialen voorkomen, maar erg duurzaam is het niet. Gelukkig heeft de politie besloten om vanaf aankomend jaar de materialen niet meer te verbranden. Ontdaan van logo’s en emblemen zijn de stoffen namelijk nog prima te gebruiken voor allerlei producten. De afgedankte kleding wordt ingezameld bij een centraal punt en daar wordt het getransformeerd in portemonnees, tassen, toilettassen of iets anders bruikbaars.

Bali verbiedt single-use plastic

plastic

Dat plastic een steeds groter probleem wordt wereldwijd is voor niemand meer een verrassing, maar de met plastic overspoelde stranden van Bali weten iedereen nog steeds te shockeren. Tienduizenden kilo’s plastic overspoelen dagelijks de stranden van deze populaire reisbestemming. Deze week kondigde de gouverneur van Bali aan dat hij een verbod instelt op het gebruik van wegwerpplastic. Deze nieuwe maatregel zou de constante toestroom van plastic tasjes, flesjes en doppen moeten verminderen. Er zal een overgangsperiode van 6 maanden worden gehanteerd zodat producenten en verkopers kunnen zorgen voor een alternatief voor het wegwerpplastic. Na deze periode kunnen producenten en ondernemers hun vergunning verliezen of een boete ontvangen als ze geen gepaste alternatieven aanbieden. De maatregelen zijn erg strikt, maar hoognodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *