zelfgemaakte cadeaus

10 tips voor zelfgemaakte interieur cadeaus

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is alweer bijna december. Dit is voor bijna iedereen een drukke maand met veel gezellige feestdagen, maar ook veel verplichtingen en verwachtingen. Onze overvolle agenda’s en de cadeauverplichtingen maken deze feestdagen tot onnodig stressvol. Daarnaast stromen de winkelstraten elke december ook weer vol met gespannen shoppers die heel graag hét ultieme cadeau willen vinden voor hun geliefden. Onzin natuurlijk, want hét ultieme cadeau is niet elk jaar te vinden en zeker niet in zo’n overspannen staat. Wat mij betreft blijft het mooiste cadeau iets waar iemand zorg en aandacht aan heeft besteed en dat heeft zeker niets te maken met de winkelwaarde. Laten we het dit jaar eens anders aanpakken en teruggaan naar de essentie en ons niet storten op het doelloos consumeren. Laten we eens, in plaats van de winkels leeg kopen, met zorg en aandacht echt iets maken voor de mensen die het belangrijkst zijn in ons leven. Een zelfgemaakt cadeau spreekt namelijk boekdelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is voor iedereen in jouw leven wel iets moois te maken, van badzout tot een fotoboek en van een knuffeldier tot een wandhanger. Ik deel in deze reeks, in aanloop naar de feestdagen, een aantal leuke zelfmaakideeën. Vandaag deel ik 10 tips voor leuke zelfgemaakte interieur cadeaus. 

#1 Muurhanger

Weven en macramé zijn, na jaren uit de gratie te zijn geweest, weer helemaal terug. Je ziet in hippe woonwinkels de leukste muurhangers en plantenhangers, maar je kunt deze natuurlijk net zo makkelijk zelf maken. Online vind je diverse tutorials en patronen, maar het is niet moeilijk dus experimenteer er ook zelf mee. Ik vind deze tutorial van A Beautiful Mess een echte aanrader, maar op mijn Pinterestboard ‘Hobby & Knutselen‘ vind je nog veel meer leuke ideeën.

#2 Gloeilamp bloemenvaas

Hoe bijzonder is dit project? Ik vond deze leuke gloeilampvaasjes op My Modern Met, maar ze worden gemaakt door Flowerium. Laat je fantasie de vrije loop en sla zelf aan het experimenteren.

#3 Letter onderzetters

Deze DIY is ondertussen al een ware klassieker geworden, maar daarom juist zo leuk en makkelijk te maken. Je kunt de onderzetters eenvoudig maken met letters van een Scrabble spel (tweedehands makkelijk te vinden bij de lokale kringloopwinkel) met de instructies van Buzzfeed.

#4 Herbarium fotolijstje

Met gedroogde bloemen en bladeren kun je alle kanten op. Zo kun je eenvoudig deze mooie fotolijstjes maken die perfect passen bij elke urban jungle. Op Culture ‘n’ Lifestyle vind je nog veel meer mooie voorbeelden.

#5 Plantenframe

Is het al duidelijk dat ik gek ben op het geven van groene cadeaus? Ook dit plantenframe voor kleine cactussen of vetplantjes vind ik echt heel erg leuk en is relatief makkelijk te maken. Het idee is afkomstig van Shanty 2 Chic.

#6 String art

String art is tegenwoordig erg populair, zowel in woonwinkels als om zelf te maken. Met een mooi patroon is het ook relatief eenvoudig om te doen en het misstaan zeker niet als cadeau. Ik vind zelf dit werk van A Week From Thursday erg leuk, maar zoek zeker op Pinterest voor nog veel meer inspiratie.

#7 Borduurwerkjes

Ook borduren is weer helemaal hip, mede door de ontzettend veel leuke patronen en inspiratie van andere borduurders. Een leuk borduurwerk is zeker een mooi cadeau en op Pinterest en Etsy vind je ontzettend veel leuke ideeën en patronen. Op mijn Pinterestboard ‘Borduren‘ vind je allerlei leuke ideetjes, maar op Etsy kun je diverse patronen en starterskits kopen, onder andere van Iris Borduurt.

#8 Kelimbankje

Al sinds ik dit bankje een aantal jaren geleden op het blog van Shifra en Hans vond, wil ik deze graag zelf maken. Als je iemand een leuk zelfgemaakt meubel cadeau wilt doen, dan is dit een relatief toegankelijke DIY. Je vindt de tutorial op A Cup of Life.

#9 Tijdschriftenhanger

Deze mooie hanger voor tijdschriften is enorm eenvoudig te maken, maar staat ontzettend mooi in huis. Het idee is afkomstig van een gefotografeerde woonkamer op het blog van Fantastic Frank, maar op Pinterest vind je nog veel meer creatieve ideeën als je zoek op ‘DIY magazine holder’.

#10 Gepersonaliseerde vazen en plantenpotten

Met een eenvoudige vaas of plantenpot (van de kringloopwinkel) en een sharpie kun je de leukste creaties maken. Laat je inspireren door de vele ideeën online of laat je fantasie de vrije loop. Je kunt de vazen versieren met stippen, geometrische figuren of ze juist omtoveren tot leuke figuurtjes. Zo kun je een vaas of bloempot helemaal personaliseren en met een leuk stekje van één van jouw planten erin, is het cadeau helemaal af.

Wil je graag meer tips voor zelfmaakcadeaus? Neem dan zeker ook een kijkje bij deze artikelen:

4 gedachten over “10 tips voor zelfgemaakte interieur cadeaus”

  1. Pingback: 10 tips | DIY interieur kado - SUSZ.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *