zeep

10 tips voor zelfgemaakte beauty cadeaus

Ik kan het bijna niet geloven, maar het is alweer bijna december. Dit is voor bijna iedereen een drukke maand met veel gezellige feestdagen, maar ook veel verplichtingen en verwachtingen. Onze overvolle agenda’s en de cadeauverplichtingen maken deze feestdagen tot onnodig stressvol. Daarnaast stromen de winkelstraten elke december ook weer vol met gespannen shoppers die heel graag hét ultieme cadeau willen vinden voor hun geliefden. Onzin natuurlijk, want hét ultieme cadeau is niet elk jaar te vinden en zeker niet in zo’n overspannen staat. Wat mij betreft blijft het mooiste cadeau iets waar iemand zorg en aandacht aan heeft besteed en dat heeft zeker niets te maken met de winkelwaarde. Laten we het dit jaar eens anders aanpakken en teruggaan naar de essentie en ons niet storten op het doelloos consumeren. Laten we eens, in plaats van de winkels leeg kopen, met zorg en aandacht echt iets maken voor de mensen die het belangrijkst zijn in ons leven. Een zelfgemaakt cadeau spreekt namelijk boekdelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Er is voor iedereen in jouw leven wel iets moois te maken, van badzout tot een fotoboek en van een knuffeldier tot een wandhanger. Ik deel in deze reeks, in aanloop naar de feestdagen, een aantal leuke zelfmaakideeën. Vandaag begin ik met 10 tips voor leuke zelfgemaakte beauty cadeaus.

#1 Lavendel lotionbars

Voor mij is er geen heerlijkere geur dan lavendel en het is dan ook logisch om iets met lavendelgeur cadeau te doen aan jouw favoriete mensen. Deze prachtige lotionbars van Happy Mothering misstaan zeker niet als cadeau en zijn eenvoudig te maken.

#2 Badconfetti

Hoe feestelijk is deze badconfetti?! Het idee is afkomstig van The Pistachio Project en relatief eenvoudig te maken als je niet zelf het papier maakt. Je kunt eindeloos variëren met de kleuren en geuren en dat maakt het een ontzettend leuk cadeau.

#3 DIY zeep

Het is even een werkje en vereist wat speciale ingrediënten en geduld, maar hoe fijn is het om zelf zeep te kunnen maken? Er zijn verschillende technieken waarmee je zeep kunt maken en op Lovely Greens vind je een mooi overzicht met recepten.

#4 Bathbombs

Bathbombs zijn ontzettend populair, zowel onder volwassenen als kinderen, maar vaak erg duur en soms zelfs irriterend voor de huid. Maak ze daarom eens zelf, bijvoorbeeld met dit recept van Anne Drake van Ecologie op Hoge Hakken. Je kunt zelf met etherische oliën de geur bepalen en met bloemblaadjes maak je de bathbombs helemaal af.

#5 Badzout

Badzout is typisch zo’n luxeproduct dat veel mensen niet voor zichzelf kopen. Daarom leent het zich zo goed als cadeau en het is nog makkelijk zelf te maken ook. Dit recept van Going Zero Waste is een aanrader, maar je kunt er eindeloos mee variëren. In dit artikel van DIY Bunker vind je nog veel meer inspiratie.

#6 After shave

After shave is ook iets dat eigenlijk eenvoudig zelf gemaakt kan worden en dat niet misstaat als cadeau. Dit recept van Live Simply heeft wel wat lastige ingrediënten, maar het resultaat is een kalmerende after shave met een heerlijke geur.

#7 Body scrub

Met scrubs is eindeloos te variëren en op Pinterest vind je talloze recepten het zelf te maken omdat het zo ontzettend eenvoudig is. Ik vind deze groene thee scrub van Savy Naturalista echt een aanrader, maar zoek zeker zelf ook naar een favoriete geur en kleurcombinatie.

#8 Bad thee

Het klinkt misschien gek, maar wat is er nu luxueuzer dan een op maat gemaakte kruidenmix voor in bad? Met dit recept van Live Laugh Rowe maak je zelf een geurende bath tea met rozenblaadjes.

#9 Herbruikbare wattenschijfjes

herbruikbare wattenschijfjes

Voor een duurzamere badkamer zijn herbruikbare wattenschijfjes echt een uitkomst. Wat is er dan ook mooier dan het zelf maken van een voorraad wattenschijfjes om deze cadeau te doen? Zo besteed je niet alleen veel zorg en aandacht aan een bruikbaar cadeau, maar werk je ook nog actief aan het verduurzamen van een andere badkamer. Herbruikbare wattenschijfjes zijn op allerlei manieren te maken, maar deze van Salvage and Stitch zijn wel mijn favoriet en te maken zonder naaimachine.

#10 Lippenbalsem

lippenbalsem

Een klein, maar praktisch cadeau voor de feestdagen is deze DIY lippenbalsem zeker. Het recept is afkomstig van Naoki en je kunt er veel mee experimenteren qua kleur en geur.

Wil je graag meer tips voor zelfmaakcadeaus? Neem dan zeker ook een kijkje bij deze artikelen:

3 gedachten over “10 tips voor zelfgemaakte beauty cadeaus”

  1. Zó leuk! Een vriendin van me maakt zelf cosmetica en die producten leg ik erg graag onder de kerstboom. 🙂 Ik heb nog een badtheetje en wat badzout van haar liggen, binnenkort maar eens gebruiken. Eerlijk gezegd heb ik het geduld niet om zelf beautyproducten te maken. Ik heb nog een Create Your Own Bath Bombs-pakket van Beauty Kitchen staan van vorige kerst …

  2. Hihi, ik maak zoveel shampoo bars tegenwoordig dat ik geen andere experimentjes meer aankan 😛 Zeep maken vond ik wel leuk, maar ik gebruik zo weinig dat ik ook al zat te bedenken of ik iemand blij kon maken met een van de vier stukken. Leuk idee voor een cadeaupakketje 🙂

  3. Pingback: Sunshine goes green #17 - Duurzame cadeaus voor 2018 - Little Bit of Sunshine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *