Tea da-di Date in Almere

Tea da-di Date in Almere

Je komt waarschijnlijk niet zo snel in Almere-Hout. Het ligt niet direct bij het centrum van de stad en alhoewel dit gedeelte van Flevoland ontzettend veel te bieden heeft, is het er relatief rustig. Toch kan ik iedereen een uitstapje naar Almere-Hout van harte aanbevelen. Er worden hier fantastische projecten opgezet, het is er heerlijk rustig, je kunt er een bezoek brengen aan de Stadsboerderij en Stadslandgoed de Kemphaan en je vindt hier de ontzettend gezellige lunchroom Tea da-di Date in Nobelhorst. Alleen al voor deze leuke hotspot is een tripje naar Almere-Hout de moeite waard.

Tea da-di Date in Almere

Eigenlijk ligt Tea da-di Date in Nobelhorst, een klein dorp in Almere-Hout. Er wordt in deze regio veel gebouwd en er zijn volop ontwikkelingsmogelijkheden voor kleine duurzame alternatieven. Nobelhorst is één van die bijzondere alternatieven en in de laatste jaren is dit uitgegroeid tot een dorp van formaat met een eigen school, huisartsenpraktijk, winkels en een nog steeds groeiend aantal bewoners. Tea da-di Date is deels tot stand gekomen door een succesvolle crowdfunding campagne in 2016. Alhoewel Nobelhorst een ontzettend gezellig dorp is, ontbrak het namelijk aan de nodige horecagelegenheden. Met de komst van Tea da-di Date is Nobelhorst direct een ontzettend leuke ontmoetingsplaats rijker en het is er heerlijke vertoeven.

Tea da-di Date in Almere

Tea da-di Date is een relatief kleine zaak. Het is gevestigd in ‘t Nobelhuis: een appartementencomplex met ondernemersruimte en binnentuin.  Aan de voorzijde van de ruimte vind je een kapsalon en achterin de zaak vind je de lunchroom. Ook de prachtige binnentuin is onderdeel van Tea da-di Date waardoor je hier toch volop ruimte hebt om fijn te zitten. Zowel binnen als buiten is de aankleding gezellig en eclectisch. Overal staat groen en de inrichting is een goede reflectie van het menu, dat vooral geïnspireerd is door de Caribische keuken. De sfeer is bij binnenkomst al heel goed en de medewerkers zijn ontzettend lief en behulpzaam. Ze helpen je met plezier om iets van hun indrukwekkende kaart te kiezen en ze zijn bij iedereen in voor een praatje.

Tea da-di Date in Almere

Het menu van Tea da-di Date is heel vegan-friendly. Nagenoeg alle opties op de kaart zijn plantaardig. Voor de gerechten wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk biologische, lokale en fairtrade ingrediënten. De kaart is niet heel ruim, maar de gerechten maken stuk voor stuk hongerig. Tijdens ons bezoek genoten we van een portie cassave friet en een mandje tortilla chips met dips, maar er was ook keuze uit bijvoorbeeld een vegan ‘pulled pork’ sandwich of  staat nog veel meer lekkers op de kaart. Het menu wisselt regelmatig en gaat ook met de seizoen mee. Ook de drankenkaart is indrukwekkend. Op het menu staan heerlijke koffies en verse kruidenthee, maar ook de zelfgemaakte lavendel ijsthee is écht een aanrader!

Tea da-di Date in Almere

Je vindt Tea da-di Date in Almere-Hout aan de Marie Curiestraat 3 in Nobelhorst. Wandel tijdens een bezoekje ook zeker eens door het dorp. Het is een heerlijk rustige omgeving met prachtige huizen en de kinderen kunnen fijn spelen in de mooie natuurspeeltuin voor de school. Om meer te ontdekken over deze leuke hotspot of om op de hoogte te blijven van het menu kun je de Facebookpagina van Tea da-di Date volgen.

2 gedachten over “Tea da-di Date in Almere”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *