liefde

Dat is pas goed nieuws! #78

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Bomen voor Amsterdam

Bomen voor Amsterdam

Dat er meer groen in de stad zou moeten staan, daar zijn we het allemaal wel over eens. Bomen, en andere groenvoorzieningen, in de stad zorgen voor de nodige frisse lucht, verkoeling, biodiversiteit en een prettig aanzicht. Helaas komt het maar al te vaak voor dat groen in de stad moet plaatsmaken voor meer bebouwing. Steeds meer gemeenten en organisaties steken hier een stokje voor en zetten zich zelfs in voor meer groen in de stad. Zo ook De Gezonde Stad in Amsterdam. Zij zijn een initiatief gestart: Bomen voor Amsterdam. Met deze campagne kunnen Amsterdammers tien kanjers van bomen swipen (zoals op Tinder) en de boom kiezen die het beste bij ze past. Vervolgens nomineren zij de plek waar die moet komen. Uit alle inzendingen worden 100 winnaars getrokken die hun eigen gratis 100 bomen in Amsterdam krijgen. Nadat de eerste 100 bomen zijn geplant, wordt het proces weer opnieuw opgestart met 100 nieuwe bomen en nieuwe locaties. De campagne is op 4 november gelanceerd tijdens het The Pollinators Treefest in de Tuinen van West en de campagne loopt nog de hele maand november. Kijk op de website Bomen voor Amsterdam voor meer informatie of om mee te doen.

Nieuwe vegan hotspots in Amsterdam

vegan burger

De vegan hotspots schieten door het hele land als paddenstoelen uit de grond. Alleen al deze week hebben twee vegan zaken de deuren geopend in Amsterdam. Op vrijdag 16 november is Deer Mama geopend aan de Ceintuurbaan 71. Deze hotspot is door middel van crowdfunding tot stand gekomen en is opgezet door de oprichtster van de succesvolle vegan zaak DopHert. Deer Mama heeft een wat meer internationale uitstraling en is een vegan mylk & burger bar. Hier kun je overdag terecht voor ontbijt en lunch en ‘s avonds voor een heerlijke burger, mylkshake of een lokaal biertje.

De dag na de opening van Deer Mama opent vegan burgerbar Vurger de deuren in Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 78. De officiële feestelijke opening is vanaf 17.00 uur tot in de late uurtjes. Hier staan diverse heerlijke vegan burgers op het menu, maar je kunt hier ook terecht voor speciaalbiertjes en cocktails. Tijdens de feestelijke opening serveren ze diverse samples van hun vegan burgers en andere gerechten van de kaart.

De winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2018

ASN Bank Wereldprijs 2018

Deze week zijn de winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2018 bekend gemaakt. Deze jaarlijkse verkiezing is een zoektocht naar mooie ideeën voor een duurzamere en betere wereld. De grote winnaar in de categorie Natuur & Milieu dit jaar was Fairf: een producent van duurzame verf met een minimale impact op het milieu en gemaakt met gerecycled sloophout. In de categorie Mens & Samenleving heeft Proud Breast gewonnen met de Qup: een lichtgewicht en betaalbare externe borstprothese voor vrouwen met een geamputeerde borst. In de categorie Klimaatbescherming won Qlayers. Zij hebben weerstand verminderende microstructuren ontwikkeld die aangebracht worden op onder andere vliegtuigen en schepen om zo uitstoot terug te dringen. Onder de drie Wereldprijswinnaars werd een bedrag van € 40.000,- verdeeld. De publieksprijs is gewonnen door MAKUS. Zij produceren duurzame designinductiekookplaten en kunnen met het gewonnen geldbedrag van € 8.632,- hun product verder ontwikkelen.  

Bron foto 2: De Gezonde Stad
Bron foto 4: Bart Maat voor ASN Bank Wereldprijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *