goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #76

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2018

NederlandSchoon

Iedereen die wel eens om zich heen kijkt tijdens het wandelen zal het opvallen: overal ligt afval op de grond, kauwgom op de stoeptegels en sigarettenpeuken in de goot. De meeste mensen ergeren zich er groen en geel aan, maar niet iedereen doet er ook daadwerkelijk wat aan. Zonde, want er is genoeg actie op te ondernemen. Als individu kun jij je inzetten om zwerfies te rapen, maar ook voor gemeentes en voor organisaties is genoeg te doen en veel winst te behalen. Dat laat ook de jaarlijkse Schoonste Winkelgebied Verkiezing zien. Dit is een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon, de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de Landelijke Opschoondag. Door het organiseren van deze jaarlijkse verkiezing wil de organisatie op een positieve manier het schoonhouden van de straten bevorderen. Er wordt uitgegaan van het principe ‘schoon houdt schoon’: schone straten, weinig leegstand en weinig graffiti zorgen ook voor bereidwilligheid van de burgers om de straten netjes te houden. Deze week vond de bekendmaking van de gemeente met de schoonste winkelgebieden plaats. De gemeente Maastricht werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Grote Gemeente’, de gemeente Súdwest-Frylan werd de winnaar in de categorie ‘Middelgrote Gemeente’ en in de categorie ‘Kleine Gemeente’ werd de gemeente Veere uitgeroepen tot winnaar. Centrum Leeuwarden heeft ten opzichte van vorig jaar de grootste verbetering laten zien op de ranglijst van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing.

Seepje redt sinaasappelschillen

Seepje afwasmiddel

Seepje, het populaire merk dat we ook wel kennen van de wasnoten en het bijbehorende vloeibare wasmiddel, heeft deze week een nieuw product gelanceerd. De persmachines in supermarkten die het mogelijk maken om versgeperst sap in de winkel te kopen zijn natuurlijk handig, maar wat nu met al die schillen? Seepje gaat dit ‘afval’ van supermarktketen Albert Heijn gebruiken voor hun nieuwste product.  Ze winnen limoneen uit de schillen en gebruiken dit als een natuurlijk parfum en reiniger voor hun afwasmiddel. Zo hebben zij na de eerste productieronde al 30.000 kilo schillen een tweede leven gegeven.

Door vegan pizza bij New York Pizza bijna 60.000 euro voor het goede doel

pizza

Sinds maart dit jaar kunnen ook vegans pizza bestellen bij New York Pizza. Sinds die tijd zijn er 3 vegan pizza’s beschikbaar bij New York Pizza, waaronder een pizza met ‘vleesch’ van de Vegetarische Slager. Deze pizza kwam met een bijzondere actie, want voor elke verkochte pizza zou er één euro naar Sea Shepherd gaan. Deze week liet de Vegetarische Slager weten dat ze met deze actie 59.213 euro hebben kunnen doneren aan Sea Shepherd. En nog meer goed nieuws: omdat de vegan pizza’s zo’n succes zijn, blijven ze vast in het assortiment!

Ecover opent een Statiegeld Store in Antwerpen

Ecover Statiegeld Store

Goed nieuws voor mijn Belgische lezers, want Ecover opent vanaf 15 november een Statiegeld Store in Antwerpen. Het bekende merk van schoonmaakmiddelen wil hiermee het statiegelddebat voor plastic flessen stimuleren door wegwerpplastic om te zetten in waarde. Van 15 tot en met 17 november kun je in de winkel jouw lege PET-flessen inleveren voor een symbolische euro, de ‘Trash to Treasure’ expo bezoeken, deelnemen aan upcycling workshops en je laten inspireren tijdens het ‘Let’s Talk Rubbish’ debat. Voor elke ingeleverd batch ontvang je € 1,- en een fles Ecover afwasmiddel, gemaakt van 100% gerecycled plastic en weer 100% recyclebaar. De Statiegeld Store is te bezoeken van 15 tot en met 17 november van 10.00 uur tot 18.00 uur in de Groendalstraat 14 in Antwerpen.

Bron foto 2: NederlandSchoon
Bron foto 3: Seepje
Bron foto 5: BlydeThere are 4 comments

Add yours
  1. Judith

    Wat grappig, in de kantine op werk stond van de week schoonmaakmiddel van een ander merk. Waarbij het ook ging om limoleen uit sinaasappelschillen uit persmachines. Tof dat er meer mee bezig zijn!


Post a new comment