En dan nu het goede nieuws

Leestip: En dan nu het goede nieuws

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die niet meer actief het nieuws volgen. De negatieve berichtgeving op televisie, radio en in de krant heeft een te grote invloed op hun gemoed en de sensatiezucht van veel moderne media zorgt ervoor dat berichten steeds heftiger, visueler en ongenuanceerder worden. Ik volg zelf al enkele jaren het nieuws niet meer. Ik heb geen abonnement meer op een papieren krant, ik kijk geen journaal en in de auto zet ik de radio uit wanneer de reclames en het nieuws beginnen. Ik ben heus wel op de hoogte, trouwens. Binnen de gebieden die mij interesseren volg ik het nieuws via Blendle, Squid of De Correspondent en via social media blijf ik op de hoogte van de grote gebeurtenissen in de wereld. Het bevalt mij zo al jaren erg goed en als tegenhanger voor alle negativiteit die via al deze kanalen bij ons binnenkomt, probeer ik juist de focus te leggen op de positieve gebeurtenissen. Dat kan via mijn wekelijkse rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’, positieve media als World’s Best News en The Optimist en het mooie boek ‘En dan nu het goede nieuws’ dat onlangs is verschenen.

Het boek ‘En dan nu het goede nieuws’ is geschreven door Franka Hummels en Karin Sitalsing. Het boek is een verzameling journalistieke verhalen die doorgaans het nieuws niet halen, maar die wel hoop geven op de toekomst en je dag beter maken. In een tijd waarin slecht nieuws en sensatiezucht de stemming bepalen, is een dosis positiviteit broodnodig, maar vaak ver te zoeken. Voor dit mooie boek zijn maar liefst 12 verhalen van inspirerende mensen en daden verzameld. Van een vrouw die zich inzet voor veilige en gezonde Leidse grachten voor mens en dier tot een 14-jarige die haar eigen school is begonnen om kinderen te helpen leren.

In ‘En dan nu het goede nieuws’ lees je niet alleen over de positieve daden van anderen, de schrijfsters dagen de lezers ook uit om zelf zo’n positieve invloed te worden. Hiervoor is (helaas) geen magische formule beschikbaar, maar er zijn wel een aantal kenmerken aan te duiden. In het boek delen ze deze 12 gemene delers zodat ook jij en ik geïnspireerd raken tot het maken van een wereldveranderend plan, het opfleuren van een ander zijn dag of het hebben van een positieve invloed op de omgeving.

Het boek is een absolute aanrader voor iedereen. Niet alleen omdat het welverdiend de aandacht vestigt op al die mensen in ons land die zich op de één of andere manier inzetten voor anderen en hun omgeving, maar ook vooral omdat de verhalen echt je ogen openen en wat met je doen. Ik ben niet snel ontroerd, maar het verhaal ‘Onbeperkt voetballen’ over de voetbalclub Kids United, en het persoonlijke verhaal van de oprichters, bracht tranen in mijn ogen. Het is dan ook niet allemaal blijheid in het boek, maar juist de balans maakt dit boek zo bijzonder.

Het boek ‘En dan nu het goede nieuws’ is algemeen verkrijgbaar en onder andere te bestellen bij Bol.com voor € 14,99. Het boek is ook als e-book beschikbaar voor € 9,99. Heb je nog meer behoefte aan een regelmatige dosis goed nieuws? Vergeet dan ook niet om elke zaterdag mijn wekelijkse rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!‘ te lezen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag namelijk een exemplaar van ‘En dan nu het goede nieuws’ weggeven. Laat in een reactie onder dit artikel weten dat je graag meedoet met deze winactie en wie weet zit jij binnenkort op de bank met een exemplaar van dit mooie boek. De winactie loopt tot en met 25 november. Op 26 november zal ik de winnaar bekend maken. 

Update: De winactie is gesloten voor deelname. De winnaar is bekend en zij heeft een e-mail in haar inbox ontvangen. Gefeliciteerd!

6 gedachten over “Leestip: En dan nu het goede nieuws”

  1. Ik wil wel graag deze boek winnen 😊 Sinds een paar maanden volg ik ook geen nieuws meer op social media of tv. Omdat er vooral negatieve dingen in voorkwam. En ik vind ook dat heel veel mensen negatief reageren op nieuws en elkaar soms aanvallen. Elkaar niet in hun waarde laten. Dus ga ik nu voor positiviteit en daar past dit boek heel goed erbij 😁 🍀

  2. He fijn, een boek vol goed nieuws! Dat is precies de positieve inspiratie die motiveert om de wereld van z’n mooiste kant te zien en misschien zelfs beetje beter te maken, in plaats al het nieuws waarvan de moed je in de schoenen zakt. Nu al zin om het te lezen en vervolgens door te geven aan mijn positief-nieuws-behoeftige vrienden en collega’s.

  3. Ook ik heb me gedistantieerd van nieuws en media. Ik hou van positiviteit, zo sta ik ook in het leven. Lijkt me geweldig om dit boek te winnen en geïnspireerd te raken door de positieve verhalen!

  4. Jaaaah, ik doe graag mee! Ook al probeer ik altijd positiviteit te laten winnen van negativiteit, het lukt niet altijd even goed. Ben dus vooral ook benieuwd naar de tips om zelf een positieve invloed te worden, want ik ben ervan overtuigd dat je op die manier veel kunt bereiken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *