De tuin op tafel

Leestip: De tuin op tafel

De meeste mensen zullen de herfst en de aankomende winter niet direct associëren met moestuinieren, maar niets is minder waar. Een moestuin is continu in beweging en elk seizoen heeft zo zijn eigen voordelen en uitdagingen. Tuinieren en koken met verse groente, fruit en kruiden uit eigen moestuin is mogelijk in elk seizoen van het jaar. Ieder seizoen levert weer nieuwe groente en kruiden op en zo eet je mee met de seizoenen. Het boek ‘De tuin op tafel’ laat dat op prachtige manier zien. Dit mooie boek is een uitkomst voor elke moestuinder die graag kookt met oogst uit eigen tuin.

De tuin op tafel

‘De tuin op tafel’ is geschreven door Angelo Dorny: een Vlaamse auteur van moestuinboeken en het tijdschrift ‘De tuin op tafel’. Zijn boeken zijn ontzettend populair bij jong en oud en zijn YouTube-kanaal is ook veelbezocht. In zowel zijn video’s als zijn boeken deelt hij al zijn kennis en tips met fans. Het boek weet direct te verrassen door de prachtige vormgeving en fotografie. De indeling is helder en toch weet elke pagina te verrassen door de fijne afwisseling in onderwerpen, de prachtige foto’s en de diverse overzichtelijke blokjes met tips. Het boek staat boordevol informatie, maar oogt toch overzichtelijk en kalm.

De tuin op tafel

Het boek is overzichtelijk opgedeeld in 4 delen; één deel voor elk seizoen. Per deel vind je volop informatie over wat je in de tuin kunt zaaien en oogsten en wat je aan heerlijks kunt bereiden met jouw verse oogst. Angelo Dorny geeft volop tips voor in de moestuin. Hij laat weten wat je kunt doen tegen diverse plagen waar je als moestuinder mee te maken krijgt en hoe je moet composteren. Hij geeft informatie over specifieke seizoensgroenten, hij geeft tips voor het zaaien en het verspenen van zaailingen en hij vertelt alles over een goede en gezonde bodem. Ook vertelt hij precies hoe je zorgeloos op vakantie kunt met een moestuin die volop in ontwikkeling is en hoe je van jouw tuin een insectenoase kunt maken.

De tuin op tafel

Alhoewel ‘De tuin op tafel’ vooral de focus heeft op het onderhouden van een moestuin, staat er ook zeker heerlijke vegetarische recepten in het boek. Er staan maar liefst 40 verschillende recepten in het boek; 10 recepten per seizoen. Vooral de bloemkoolrijst met peultjes, tuinbonen, wortelen en lente-ui, de courgetteballetjes met makkelijke tomatensaus, de pastinaak in zoutdeeg met salieboter en de ovenschotel van seizoensgroenten lijken mij heerlijk! Alle gerechten zijn relatief eenvoudig te bereiden en bevatten één of meerdere ingrediënten uit het seizoen en uit eigen tuin.

De tuin op tafel

Het boek ‘De tuin op tafel’ is nu verkrijgbaar en onder andere te bestellen op Bol.com voor € 15,- Ook de eerder verschenen boeken van Angelo Dorny zijn hier nog verkrijgbaar. Wil je meer lezen en zien van Angelo Dorny? Bezoek dan zeker ook zijn YouTube-kanaal. Hier vind je volop video’s over moestuinieren en koken uit eigen tuin, maar ook video’s over het onderhouden van kamerplanten en video’s met tips voor een groener thuis.

Deze review is geschreven naar aanleiding van een boek dat naar mij is toegestuurd en bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *