gereedschap

3 tips om jouw favoriete apparaten snel en makkelijk te laten repareren

Wees eens eerlijk. Als er iets in huis kapot gaat, wat doe jij dan? Repareer je het of ren je zo snel mogelijk naar de winkel om het te vervangen? Veel mensen lijken tegenwoordig repareren niet eens meer als optie te beschouwen en vinden het eenvoudiger om iets nieuw te kopen dan iets te repareren. Ontzettend zonde, want repareren is verreweg de meest duurzame optie en vaak veel goedkoper dan iets nieuw kopen. De gemiddelde Nederlander geeft volgens Babette Porcelijn’s onderzoek in ‘De verborgen impact‘ maar liefst € 2000,- euro aan spullen uit per jaar! Hoeveel geld zouden we kunnen besparen door eens wat vaker iets te laten repareren? En hoeveel uitstoot en grondstoffen daarmee ook? Omdat ik groot voorstander ben van repareren in plaats van vervangen, deelde ik onlangs tips om meer te repareren en minder snel naar de winkel rennen om iets nieuws te kopen. Mocht je nu écht zelf niet zo handig zijn om gewoon liever jouw apparaten laten repareren, dan zijn er gelukkig ook talloze andere manieren om jouw telefoon, tablet, televisie of keukenmachine te laten maken. In dit artikel tip ik graag 3 manieren om jouw favoriete apparaten snel en makkelijk te laten repareren.

#1 Repaircafé

gereedschap

Is één van jouw favoriete apparaten kapot? Informeer dan eens bij jou in de buurt of er een bijeenkomst van het Repaircafé wordt georganiseerd. Tijdens een Repaircafé kun je namelijk gratis jouw kapotte apparaat laten maken door één van de aanwezige vrijwilligers. Je gaat samen met de vrijwilliger aan de slag en je leert er ook nog eens wat bij. De reparatie zelf is ook nog eens geheel gratis, al betaal je misschien wel een kleine bijdrage voor de onderdelen die eventueel moeten worden vervangen.

#2 Handige buren

repareren

Als je zelf niet zo handig bent, dan is het fijn om mensen in jouw omgeving te hebben die een handje kunnen helpen bij kapotte apparatuur. Mocht je nu niet gezegend zijn met een handige partner/ouder/oom/tante/broer/zus/kennis, maak dan eens gebruik van het netwerk van Repareer.com. Op dit platform vind je een overzicht van alle reparatie-experts bij jou in de buurt. In het netwerk zijn meer dan 800 experts door het hele land opgenomen; van handige buren tot doe het zelf locaties en van Repaircafés tot reparatiezaken. Mocht je dus geen handige buur kunnen vinden op het platform, dan kun je op Repareer.com ook altijd terecht voor een reparatie-expert in de buurt.

#3 Reparatie op locatie

repareren

Sommige apparaten kun je beter alleen door een professional laten uitvoeren. Dit omdat de garantie op het product kan vervallen wanneer je hier zelf mee aan het sleutelen gaat of omdat het product alleen gemaakt kan worden met heel specialistische kennis. Dit gaat veelal op voor bijvoorbeeld smartphones en tablets. En laat het nu juist deze producten zijn die je vaak zo snel mogelijk wilt laten repareren omdat we ze eigenlijk niet te lang kunnen en willen missen. Gelukkig zijn er ook voor deze situaties reparatiediensten beschikbaar. Een voorbeeld van een reparatiedienst op locatie is Terello. Zij beschikken over gecertificeerde monteurs die naar nagenoeg elke locatie toe kunnen komen voor een zo snel mogelijke tablet of telefoon reparatie. Met hun mobiele werkplaats zijn ze van alle gemakken voorzien en dat is wel zo handig voor jou. Ze kunnen een check van jouw tablet of een iPhone reparatie binnen 30 minuten uitvoeren en je krijgt er ook nog eens 24 maanden garantie op.

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Terello. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *