minimalism game

Minimalism Game 2018

De allereerste keer dat ik iets van een minimaliseerchallenge deed was ik 2015. Ik maakte kennis met de Minimalism Game: een idee van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, beter bekend als The Minimalists. In deze minimaliseerchallenge worden deelnemers uitgedaagd om gedurende één maand hun spullen op een speelse manier te minimaliseren. De eerste dag van de challenge doe je één item weg, de tweede dag twee, de derde dag drie, en zo door. Op de laatste dag van de maand is het de uitdaging op afstand te kunnen doen van maar liefst 30 items. Dit betekent dat je gedurende één maand 465 items opruimt! Alhoewel dit lijkt als veel spullen, valt dit reuze mee. Sterker nog: het opruimen van 465 items ging relatief eenvoudig de eerste keer dat ik meedeed en na deze challenge heb ik nog veel vaker een Minimalism Game voor mijzelf georganiseerd. Het is voor mij dé manier om flink huis te houden in de rommel en de echt nuttige en waardevolle spullen te onderscheiden van de prullaria. Nu de verhuizing voor de deur staat, vind ik het hoog tijd voor een nieuwe editie van de Minimalisme Game.

Omdat wij aankomende maand de sleutel van onze nieuwe woning krijgen, wordt het hoog tijd om spullen te gaan uitzoeken en te gaan opruimen. De laatste tijd heb ik al veel opgeruimd en ik ben eigenlijk nooit echt gestopt met minimaliseren in huis. Dat maakt het verhuizen een stuk ‘lichter’ dan dat het enkele jaren geleden was, maar omdat ons nieuwe huis minder opbergruimte heeft, is een extra opruimronde geen overbodige luxe. Vandaar mijn besluit om deze maand nog eens kritisch te kijken naar al onze spullen. Natuurlijk doe ik geen minimaliseerchallenge zonder stil te staan bij een goede bestemming voor mijn oude spullen. Dat is waarom ik al sinds mijn eerste deelname een zero waste editie van de Minimalism Game uitvoer. Deze variant heeft als extra uitdaging dat je de spullen die je van de hand doet niet lukraak weggooit, maar een goede bestemming probeert te vinden voor deze spullen. Je kunt de spullen weggeven, doneren aan een goed doel of verkopen. Zo maak je iemand anders blij met de spullen en ruim je ondertussen een heleboel (voor jou) onnodige spullen op.

Wil je ook meedoen met de Minimalism Game 2018? Ik start mijn challenge op 1 november en iedereen kan meedoen. Je hoeft geen template uit te printen, niet lid te worden van een groep of een specifiek schema te volgen: het is zo eenvoudig als gewoon starten met 1 ding op te ruimen. De volgende dag kies je 2 dingen uit, de dag erna 3, en zo verder. Natuurlijk vind ik het wel leuk als jullie me laten weten dat jullie ook de uitdaging aangaan en ik ben heel benieuwd naar wat jullie de deur uit doen. Deel jouw ervaringen op Instagram met de hashtag #minimalismgame2018 en ik zal je zeker volgen.

 

8 gedachten over “Minimalism Game 2018”

  1. Ik heb de challenge eerder dit jaar niet afgemaakt omdat ik ergens in week drie een aantal avonden geen tijd had en geen zin had in de intensieve inhaalbeweging. Typisch uitstelgedrag, dus … Ik denk dat ik binnenkort de challenge maar eens herneem, want het luchtte zo op!

  2. Goede timing voor jou! Ik denk dat ik de challenge iets te geforceerd zou vinden. Misschien ook weer goed om zelf te dwingen om iets verder te gaan en het consequent te blijven doen, maar ik ga liever een paar keer per jaar door het huis heen. Mijn laatste oogst ben ik nu ook deels aan het verkopen en wat overblijft geef ik dan weg. Kost wel meer moeite dan alles in één keer naar kringloop brengen, maar zo heb ik er meer vertrouwen in dat iemand het nog echt gaat gebruiken. Hou je ons op de hoogte? Dan motiveer je me zeker om weer eens een rondje te maken 🙂

    1. Het komt inderdaad erg goed uit zo, er moet nog flink wat weg voor we daadwerkelijk verhuizen. Ik snap dat het geforceerd kan voelen. Voor mij werkt dat juist heel goed om net even dat stapje verder te gaan, maar voor anderen kan het niet prettig zijn. Ieder zijn eigen methode, toch?

  3. Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan met de minimalisme game 🙂 Vooral de eerste keer ben ik mij er ook heel erg bewust van geworden hoeveel spullen we in huis hebben. Spullen die ik niet meer gebruik maar ook spullen die ik niet meer hoef te kopen (omdat we het al hebben of omdat het prul is). Ik denk dat ik met je mee ga doen! Voor mij voelt het niet geforceerd maar is het juist een fijne stok achter de deur om nog eens kritisch naar je spullen te kijken. En deze maand is ook nog eens ideaal voor het verkopen van spullen vanwege de feestdagen. Met dat idee moeten we misschien zelfs een versnelde variant doen 😉

    1. Zo ervaar ik het dus ook. Je kijkt met heel andere ogen naar spullen en het geeft je net dat zetje. Ik heb dat echt nodig om effectief op te ruimen, vooral voor spullen die ik anders niet eens zou bekijken, zoals kaartjes, tekeningen en oude kledingstukken. En inderdaad, november is ideaal zo voor de feestdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *