goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #73

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Duurzame Week Utrecht

Duurzame Week Utrecht

Op 10 oktober vierden we in Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan alle mooie duurzame initiatieven in ons land. Veel gemeentes vinden die ene dag te weinig om voldoende aandacht te geven aan alle duurzame ontwikkelingen in hun stad en kiezen er daarom voor om een duurzame week te organiseren. Geheel terecht, naar mijn mening! Van 20 tot en met 27 oktober vindt de Duurzame Week Utrecht plaats rondom het Jaarbeursplein. Deze hele week kun je in Utrecht terecht voor inspirerende activiteiten en presentaties van diverse lokale groene initiatieven. Van een wormenhotel maken tot een kledingruil en van een workshop circulaire economie tot een duurzame barbecue: het vindt allemaal plaats in Utrecht deze week. Neem snel een kijkje op de vernieuwde website van de Duurzame Week Utrecht voor meer informatie en het uitgebreide programma.

Korting op koffie met jouw eigen beker op het station

Zuperzozial Cruising Travel Mug

De NS is lekker bezig in de strijd tegen onnodig afval. Vorige week maakten ze al bekend dat ze op 200 stations in Nederland een watertappunt zullen plaatsen om drinkflessen bij te kunnen vullen en deze week maakten ze bekend dat men vanaf nu € 0,25 korting ontvangt per warme drank bij het meebrengen van een eigen beker. Deze actie geldt bij onder andere Julia’s, Kiosk, de railcatering en AH to go op het station. Bij Starbucks kreeg men al korting met een eigen beker. Hiermee wil NS zich inzetten tegen de jaarlijkse berg van 30 miljoen wegwerpbekers op stations.

Urgenda wint weer in Klimaatzaak

Urgenda

Deze week oordeelde het Gerechtshof dat klimaatverandering een grote bedreiging vormt en dat de Staat een zorgplicht heeft om zo snel mogelijk de Nederlandse emissies te verlagen. In 2015 oordeelde de rechtbank voor het eerst al dat de Staat de zorgplicht had geschonden, maar de Staat ging daartegen in beroep. Deze week is ook het hoger beroep verworpen en dit houdt in dat het kabinet in de komende twee jaar van 13% reductie naar 25% zal moeten opschalen. Dat zal nog lastig worden aangezien het kabinet hier niet op is ingesteld. Deze uitspraak is dan ook een enorme overwinning en een belangrijk signaal naar onze politiek leiders toe dat verandering absoluut noodzakelijk is en er geen weg meer terug is.

Een nieuw kookboek voor Instock

Instock Utrecht

Restaurant Instock is sinds hun oprichting nog onverminderd populair en het restaurant, dat zich inzet tegen voedselverspilling, blijft innoveren en ontwikkelen. In 2016 lanceerden zij hun allereerste kookboek, Instock Cooking, en deze week werd bekend dat ze eind november hun tweede kookboek zullen presenteren. Het boek zal ‘Circular Chefs’ heten en staat helemaal in het teken van circulair koken. In het boek vind je tips om klimaatvriendelijk te eten en vindt je weer talloze recepten uit de keuken van Instock zelf en van diverse andere populaire chefs. Ik ben al erg benieuwd geworden!

Bron foto 2: Duurzame Week
Bron foto 3: Capventure
Bron foto 4: Chantal Bekker @ Urgenda
Bron foto 5: Ruben de Ruyter voor InstockThere are no comments

Add yours

CommentLuv badge